Вијести, Занимљивости

Уочи Божића украјински војници и устаници разменили поклоне

ОДМАХ ПОТОМ – У БОЖИЋНОЈ НОЋИ – УКРАЈИНСКА АРМИЈА ПОЛОЖАЈЕ АРМИЈЕ ДНР ГРАНАТИРАЛА ОСАМ ПУТА

        ГЕСТ добре воље и мирољубивости учинили су уочи великог празника, Божића, устаници из ДНР, преноси телевизија „Русија 24“.

        Они су још једном не само дозволили противнику да изврши ротацију војника на једном од терминала доњецког аеродрома, већ су и уручили педесеторици украјинских војника божићне поклоне – следовања. Украјински војници су после одређене паузе узвратили – послали су кесу са бомбонама.

        Претпоставља се да би управо ова смена украјинских војника требало да смањи напетост на једној од најопаснијих деоница линије сукоба. Такође, то је и шанса противницима да виде једни друге лицем у лице, а не преко нишана.

        Међутим, не цене сви украјински војници овај гест добре воље. Устаници су саопштили да су у празничној ноћи њихови положаји гранатирани осам пута.

        Штаб ДНР је саопштио да је у ноћи на среду украјинска војска гађала из артиљерије и минобацача њихове положаје у рејону рудника „Полтавскаја“, као и места Кировскоје, Спартак, Петровскоје.

Уочи Божића украјински војници и устаници разменили поклоне

Уочи Божића украјински војници и устаници разменили поклоне

„Мински меморандум садржи одредбе према којима се ватра може узвраћати.

Када се догоди да устаници узвраћају ватру, спроводи се истрага о томе да ли је та узвратна ватра у складу с одредбама меморандума“ – казао је представник штаба устаника.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *