Вијести, Занимљивости

У Србији још има оних који нађу новчаник пун новца и врате га власнику

ТАКВИ СУ ЛЕЛА И ВЛАДА АНТОНОВИЋ ИЗ ОКОЛИНЕ ПИРОТА КОЈИ ДЕСЕТ МЕСЕЦИ САМИ НЕ ПРИМАЈУ ПЛАТУ

        СУПРУЖНИЦИ Лела и Влада Антоновић из села Мали Јовановац, крај Пирота нашли су пун новчаник и вратили га власнику, Срђану Пејчићу, из села Бериловац који је сутрадан, како су нам рекли, организовао свадбено весеље и удају ћерке.

        Антоновићи су радници фабрике „АХА Мура Први мај“, не раде већ десет месеци и не примају плату, али ни једног момента нису ни помислили да узму тудј новац.

        Лела каже да су новчаник нашли на путу.

       „Супруг га је видео, колима смо прешли преко новчаника, стали смо и узели га. У новчанику су биле девизе и динари. Нисам бројала колико је новца било, али је било доста. Нисмо ни помислили да задржимо новац. Знали смо да новчаник с документима морамо да вратимо власнику, без обзира што обоје радимо у „АХА Мури Први мај“ и десет месеци смо без динара“, рекла је Лела Антоновић.

        Њен супруг Влада каже да би исто урадили и поново: „То је за нас сасвим нормално и ништа посебно. Нашли смо власника и однели му новчаник. Он није био код куће, али његова супруга је била одушевљена. Није могла да поверује да постоје људи који су нашли новчаник и вратили га“, рекао је он.

Влада Антоновић у „Првом мају“, а потом у „Аха Мури Први мај“ ради 30 година, а његова супруга Лела 28. Њихов син Стефан завршио је Млекарску школу у Пироту, а ћерка Миљана је ученица другог разреда Медицинске школе у Зајечару.

Бета

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *