Вијести, Занимљивости

СНОУДЕН: У Москви живим нормално, чак користим метро, једино у руке не узимам Ајфон

УЧЕСТВОВАО У ВИДЕО-МОСТУ ПАРИЗ-МОСКВА КОЈИ ЈЕ ОРГАНИЗОВАЛА AMNESTY INTERNATIONAL

        БИВШИ сарадник америчких специјалних служби Едвард Сноуден изјавио је да се његов живот у Москви од ранијег живота у САД разликује само по томе што сада више не користи Ајфон (енгл. Phone).

        За време видео-моста Париз-Москва, који је организовала Амнести Интернационал (енгл. Amnesty International), Сноуден је објаснио:

         „Добро је све што ми се догађа. Живим нормалним животом. Чак се возим московским метроом. Одсуство Ајфона једино разликује мој садашњи живот од претходног“.

Едвард Сноуден / © Фото: Ројтерс/Pontus Lundahl /TT News Agency

Едвард Сноуден / © Фото: Ројтерс/Pontus Lundahl /TT News Agency

Открио је да се много бави радом на веб-стандардима и нагласио:

„Проблем није у националној безбедности већ у томе што се праве компјутерски програми који пресрећу све комуникације, апсолутно све! Сада се шпијунирају сви уместо да се прате контактни оних који су за нешто осумњичени“ – објаснио је Сноуден.

Извор: Факти.рс

Сноуден сматра да за мучења ЦИА у истрагама нема оправдања

Бивши сарадник америчких обавештајних служби Едвард Сноуден, коментаришући злоупотребе ЦИА, изјавио је да за мучења током истрага нема никаквог оправдања. Сноуден је учествовао у видеомосту између Москве и Париза, који је организовала међународна организација за људска права Амнести Интернационал.

„Сарађивао сам са ЦИА, која је дуго примењивала тортуру. Ствари, које смо радили у оквиру тих програма (мучења) неопростиве су“.

Извор: Глас Русије

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *