Вијести, Занимљивости

Сански Мост – Младожења побјегао са вјенчања

Бизаран случај догодио се протекле суботе у Санском Мосту када је младожења побјегао с вјенчања у тренутку када је пред матичарем требало да каже судбоносно „да“.

Према причама свједока овог догађаја, ток вјенчања био је уобичајен све до поменутог тренутка када је младожења, на запрепаштење присутних, једноставно побјегао из сале за вјенчање.

„Настала је општа пометња и комешање. Млада је остала уплакана, а за младожењом је потрчао његов отац, псујући га и покушавајући да га врати пред матичара“, прича један од сватова.

Након овог необичног случаја свадба се једноставно расула и ово је први случај овакве врсте забиљежен у Санском Мосту током протеклих неколико деценија.

Како сазнајемо, младожењу су на силу покушали оженити дјевојком коју није волио, а на томе су инсистирали његови родитељи.

„Он је већ дуго година у вези с другом дјевојком, а отац и мајка су га стално наговарали да пронађе и ожени неку из иностранства због папира, како би касније могао отићи из Босне и Херцеговине“, каже један од блиских пријатеља младожење бјегунца.

Према његовој причи, он је невољно пристао да му родитељи пронађу такву дјевојку, која иначе борави у Шведској, али се у посљедњи час предомислио и одустао од наметнутог сценарија.

Иначе, Сански Мост је, у односу на број становника, један од градова рекордера у БиХ по броју обављених вјенчања и склопљених бракова током љетног периода.

Бијег младожење (илустрација)

Бијег младожење (илустрација)

Према ријечима матичара Бесима Делића, само током јула и аугуста ове године заказано је преко 150 вјенчања. „У највећем броју случајева ријеч је о младим људима из иностранства који након склапања брака одлазе ван граница земље“, истакао је Делић.

Извор: РТРС

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *