Вијести, Занимљивости

Russia Today приморала Би-Би-Си да демантује лаж свог водитеља

ЕНДРЈУ НИЛ ИЗМИСЛИО ДА ЈЕ ИНТЕРВЈУ СА ВИТАЛИЈЕМ ЧУРКИНОМ – НАПРАВИЛА ЊЕГОВА КЋЕРКА

         РУСКА сателитска телевизија Russia Today приморала је Би-Би-Си да демантује лажну информацију водитеља свог програма Daily Politics Ендрјуа Нила изговорену 8. јануара.

         Нил је тог дана изнео тврдњу да је новинарка  RT Анастасија Чуркина интервјуисала сопственог оца – сталног представника Русије у Савету безбедности УН Виталија Чуркина. Притом је изговорио да је то „шокантни пример лошег новинарског рада RT”.

         Та тврдња је била лажна јер Анастасија никада није интервјуисала свог оца.

         Деманти са извињењем изговорио је други водећи Daily Politics Џо Кобурн.

         „Прошлог четвртка наш гост био је водитељ програма новости Russia Today Афшин Ратанзи. У разговору са њим, рекли смо да је новинарка Анастасија Чуркина интервјуисала свог оца, представника Русије у Уједињеним нацијама – Виталија Чуркина. Међутим, касније смо разјаснили да тврдња не одговара стварности. Драго нам је што смо разјаснили ту ситуацију и извињавамо се за учињену грешку”.

Russia Today приморала Би-Би-Си  да демантује лаж свог водитеља

Russia Today приморала Би-Би-Си да демантује лаж свог водитеља

RT је у писаној форми тражио од Би-Би-Си да демантује Нилову тврдњу и да се извини. Руска телевизија је нагласила да у свему види покушај британске компаније да је дискредитује помоћу „сензационалних, али апсолутно незаснованих тврдњи”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *