Вијести, Занимљивости

ПУТИН: Русија мора имати пуни технолошки суверенитет у производњи оружја

НАРЕДИО „МАКСИМАЛНО ШИРОКИ ПРЕЛАЗАК НА ДОМАЋЕ МАТЕРИЈАЛЕ И СКЛОПОВЕ У ПРОИЗВОДЊИ НАОРУЖАЊА”

  • У војној индустрији морамо да се заштитимо и од ризика политичког карактера. Утолико пре што смо ми апсолутно у стању да све производимо сами. Апсолутно све!” – подвукао је Владимир Путин

        

РУСКИ лидер Владимир Путин уверен је да је његова земља потпуно у стању да у војној производњи замени домаћим све компоненте које је до сада увозила, у доброј мери из Украјине.

         Нагласио је да је замена „војног увоза” домаћом производњом кључно питање војне и економске безбедности Русије, њене технолошке и производне независности. Чак је  нагласио: „И нашег технолошког суверенитета”.

         Путин је наложио влади и ресорним министарствима да убрзају рад на замени увозних делова у војној индустрији и да обезбеде „максимално широки прелазак на домаће материјале и склопове у производњи специјалне технике и наоружања”.

Владимир Путин

Владимир Путин

„Наш задатак је да се заштитимо од ризика који настају кад инострани партнери почну да не поштују закључене уговоре. Да се заштитимо и од ризика политичког карактера. Утолико пре што смо ми апсолутно у стању да све производимо сами. Апсолутно све!” – подвукао је Путин.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *