Вијести, Занимљивости

Посланици из Француске на Криму видели „срећан народ“

НАЈМАЊЕ ДЕСЕТ ПУТА РАЗГОВАРАЛИ СА ЉУДИМА КОЈИ СУ СЕ ШЕТАЛИ НОЋНОМ РИВОМ У ЈАЛТИ

  • Шеф делегације француских парламентараца Тијери МАРИАНИ: „Ми ћемо у Француску донети другу слику Крима. Уверен сам да ће однос и према Криму и Русији у мојој земљи брзо почети да се мења. Уосталом, у Француској су у току дебате о кризи националне пољопривреде и многи већ увиђају да је она умногоме повезана са антируским санкцијама Европске уније“

        ДЕЛЕГАЦИЈА парламентараца из Француске прошетала се ривом ноћне Јалте, разговарала са Кримљанима и гостима тог приморског града и поделила утиске, наводи агенција ТАСС.
        Француски посланици прошетали су неколико километара кејом у пратњи председника Државног совјета (скупштине) Републике Крим Владимира Константинова и новинара. Делегација се најмање 10 пута заустављала да би попричала с људима који су шетали.

        Француски посланици су се радо сликали, разговарали, куповали у продавницама сувенира мајице са симболиком Крима.

        „Овде смо видели срећан народ који живи на Криму и вратио се у Русију. Разговарали смо са младима. Утисак се невероватно разликује од онога што код се нас приказује (о Криму). Овде смо наишла на ретку срдачност. Имали смо потпуно другачију представу о Криму“ – поделила је утиске са новинарима посланица Мари Кристин Далоз.

        Французи су у својим коментарима истакли да нису очекивали да у овом летовалишту виде толико туриста. Француска делегација је обишла и Ливадијски дворац у Симферопољу – бившу летњу резиденцију царске породице, а данас музеј.

        Стални представник председника Русије у Кримском федералном округу Олег Белавенцев предложио је француским парламентарцима да се преселе на Крим.

        „Чуо сам да вас је украјинска држава због доласка на Крим прогласила персонама нон грата. Ми смо спремни да вас позовемо да се преселите на Крим за стално“ – казао је Белавенцев током сусрета с делегацијом.

        „Слажем се, сматрајте ме становником Крима“ – одговорио је уз осмех шеф делегације Тијери Мариани.

​        Он је изјавио и да не види разлоге за останак санкција против Русије на снази. Учинио је то после сусрета са кримским колегама и председником парламента Владимиром Константиновом.

Посланици из Француске на Криму видели  „срећан народ“

Посланици из Француске на Криму видели „срећан народ“

При том је нагласио: „Ми ћемо у Француску донети другу слику Крима. Уверен сам да ће однос и према Криму и Русији у мојој земљи брзо почети да се мења. Уосталом, у Француској су у току дебате о кризи националне пољопривреде и многи већ увиђају да је она умногоме повезана са антируским санкцијама Европске уније“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *