Вијести, Занимљивости

Посетите мрачан свет леденог краљевства

Харбин - фестивал леда

Харбин – фестивал леда

Гигантне скулптуре од леда направљене по узору на светске атракције одушевљавају посетиоце Фестивала снега и леда у Харбину. Невероватне фигуре остављају без даха већ при првом кораку у ледено краљевство, а већ након неког времена помислићете да се налазите у бајци из које не желите да изађете.

Лед светла обасјавају фигуре од леда тако да ће вам се можда учинити да су кристали у питању, а да ужитак буде још већи ту је клизалиште, скијалиште и још много тога.

Чим се спусти мрак, скулптуре обасја на хиљаде предивних боја и читав Харбин добија нову димензију.

Фестивал се одржава од 1985. а траје од петог јануара до краја фебруара сваке године.

Чудесни свет се простире на 600.000 квадратних метара, а за његову израду побринуло се десетине хиљада уметника. Фестивал током сваке године посети преко миллион туриста из свих крајева света, а није ни чудо с обзиром да невероватна дела направљена од “магичног” леда заиста импресионирају.

Ледене скулптуре у Харбину

Ледене скулптуре у Харбину

На овогодшњем Фестивалу једну од највећих атракција представља највиши замак на свету. Замак висок 51 метар изграђен је у комбинацији барокног и готског стила.

Медији наводе да је за подизање ове необичне зграде, која заузима површину од 2.800 квадратних метара, било потребно 35.000 кубних метара снега.

Ледени тобоган

 

Много талента и креативности али и стрпљења је потребно да се направе фигуре на леду, али сјајни уметници вођени различитим мотивима успели су и ове године да надмаше себе и поставе нове стандарде за следећу годину.

Током дана бројни туристи на огромном царству снега и леда забављају се не само у обиласку скулптура и фигура већ и у санкању, клизању и прављењу најбољих фотографија. Ипак, оно што остаје су сећања, а свако ко је бар једном посетио овај чаробни Фестивал имаће праву малу галерију у својој глави.

Ако имате прилику посетите овај догађај и сигурно се нећете покајати.

Извор: Блиц

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *