Занимљивости

Појавиле се претпоставке да је творац биткоина Аустралијанац Крег Стивен Рајт

ЧИМ СУ ЛАНСИРАНЕ ТВРДЊЕ ДА ЈЕ ОН ФАМОЗНИ САТОШИ НАКАМОТО – ПОЛИЦИЈА МУ ПРЕТРЕСЛА КУЋУ

          АУСТРАЛИЈСКА полиција извршила је претрес у кући сиднејског бизнисмена Крега Стивена Рајта, али одмах саопштила да тај претрес није био повезан са ранијим „вестима” да је он повезан са појавом криптовалуте биткоин.

         Нагласила је да претрес „има везе са порезима”.

         Светска интернет-заједница биткоин повезује са Сатошијем Накамотом, али се сматра да је то псеудоним иза којег се крије један или група врхунских програмера.

         Сарадници америчког магазина Wired и интернет-блога Gizmodo објавили су претпоставку да је управо 44-годишњи Крег Стивен Рајт тајанствени Сатоши Накамото, чију личност досад нико није успео да установи.

         Претрес у Рајтовој кући, а потом и у централном офису његове главне фирме, почео је само неколико сати након лансирања те верзије.

         Индикативним се сматра то што Рајта у време претреса није било ни на једном ни на другом месту.

         Wired је, иначе, написао: „Рајт се идеално уклапа у „име” Сатоши Накамото. У сваком случају, ли је Рајт измислио биткоин или је фантастични преварант који се из петних жила упиње да поверујемо да је управ о он Накамото”.

Појавиле се претпоставке да је творац биткоина Аустралијанац Крег Стивен Рајт

Појавиле се претпоставке да је творац биткоина Аустралијанац Крег Стивен Рајт

Биткоини су се појавили у оптицају 2009-т године као први децентрализовани платни систем над којим надзор немају ни један банкарски систем и ниједна земља.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара