Вијести, Занимљивости

Париска предизборна обећања

Натали Кошћушко Моризе (40), кандидаткиња за градоначелницу Париза, најавила је да ће у случају победе на изборима, преуредити напуштене метро станице у том граду. Према пројекту који је представила „станице духова“ постаће позоришта, луксузни ресторани, уметничке галерије, базени и ноћни клубови.

Некадашњи изглед

Некадашњи изглед

Избори за градоначелника Париза одржавају се крајем марта, а како то обично бива и свуда у свету, кандидати током кампање бирачима обећавају куле и градове уколико се грађани одлуче да баш њима дају глас.

Један од, морамо рећи феноменалних пројеката, најавила је Натали Кошћушко Моризе (40), кандидаткиња за градоначелницу Града светлости.

Ресторан

Ресторан

Наиме, она је обећала Парижанима да ће преуредити метро станице у Паризу, које су напуштене 75 година.

Она је са својим тимом представила и будући изглед станица, у некој ће бити базен, у другој позориште, у трећој луксузни ресторан, док ће поједине бити претворене у уметничке галерије и ноћне клубове.

Фотографије будућег изгледа неких од укупно 16 напуштених, или како их у француској  престоници називају аветињских станица, објављене су на њеном званичном сајту.

Опера

Опера

Иначе, већина од њих напуштена је пре 75 година. Током тог периода, већина их је пропала, а у појединим станицама метроа снимане  су телевизијске рекламе или кадрови појединих филмова.

На крају, морамо да закључимо да је идеја Натали Кошћушко Моризе феноменална  и да се надамо да ће бити и спроведена у дело.

Извор: Телеграф

 

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *