Занимљивости

Немачки закон признаје да је жена силована само ако то може да докаже – модрицама

МОЖЕ СЕ ДОГОДИТИ ДА ЖАЛБЕ МНОГИХ НЕМИЦА СИЛОВАНИХ У КЕЛНУ СЛАБО ПРОЂУ НА СУДУ

         СЕКСУАЛНИ напади које је током прославе Нове године пријавило 1.000 жена у немачком граду Келну, према Закону те земље, можда неће бити ни сматрани прекршајем.

         У Немачкој је на снази закон против силовања који подразумева да жртва мора да докаже да се физички опирала нападачу и да је вербално поручила “не”.

         “Немачки закон прихвата да мушкарци имају право да додирну жену, да имају сексуални однос са њом. То је у реду, уколико жена не покаже веома снажан отпор”, рекла је, не без ироније, уредник магазина “Ема” Шантал Луис, преноси британски “Индепендент”.

         Она наглашава: према логици закона, чак иако вас додирује по грудима и интимнијим деловима тела починилац не крши регулативу јер то чини веома брзо и немате времена да реагујете.

         “Чини се чудним и лудим, али такав је закон у Немачкој”, каже она.

         Закон пажњу усмерава на снагу починиоца и потребно је да постоји непосредна опасност по живот или удове и да би пред судом доказала да је силована, жена мора да докаже да је пружала физички отпор нападачу и то са модрицама или другим повредама на телу.

Немачки закон признаје да је жена силована само ако то може да докаже - модрицама

Немачки закон признаје да је жена силована само ако то може да докаже – модрицама

“Морате показати насиље почињено над вама. Ако немате да покажете физичку повреду, ако нисте раскидани, немате модрица, онда неће бити ни пресуде”, још оштрије је закон оценила члан Адвокатске коморе жена Ненси Гаге-Линднер.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара