Вијести, Занимљивости

Мајице са Путиновим ликом не дају мира Стејт департменту

ПОВОДОМ ЈАГМЕ ЗА МАЈИЦАМА, МЕРИ ХАРФ ПРВО НИЈЕ ЗНАЛА ШТА ДА КАЖЕ, А ОНДА РЕКЛА „НЕВЕРОВАТНО И ОДВРАТНО”

  • У Москви су мајице са Путиновим ликом продаване у познатој робној кући ГУМ, а појавиле су се у оквиру колекције омладинске робне марке АњаВања

        

РУСИЈА је постала ноћна мора и Беле куће и целог званичног Вашингтона. А Владимир Путин не да мира поготово званичним портпаролкама Стејт департмента Џен Псаки и Мери Харф.

         Последњих дана се преко Путиновог државничког деловања, па чак и неполитичких околности које су повезане са руским лидером, нарочито саплиће Мери Харф.

         Један од официјелно акредитованих америчких новинара при Стејт департменту затражио је од Харф да прокоментарише продају мајица са Путиновим ликом, за којима је била таква јагма да су у Москви стајали у прилично дугачким редовима.

         Мери Харф у првом тренутку није разумела шта је питају, а потом је неколико секунди одбијала да поверује да је била таква навала на мајице са ликом руског председника.

         Кад је ипак схватила да је све озбиљно, новинару који је поставио питање обратила се контра питањем: „Да ли је то заиста реално?”

         Када је добила потврдан одговор, жучно је изговорила: „То је невероватно и одвратно”.

         Тешко је рећи шта је точно оволико потресло Мери Харф: да ли само постојање мајица са Путиновим ликом или навала на њих.

         У Москви су мајице са Путиновим ликом продаване у познатој робној кући ГУМ, а појавиле су се у оквиру колекције омладинског бренда Anyavanya.

         Све мајице су биле врло брзо распродате иако су коштале 1.200 рубаља, што у Русији нису мале паре.

Мајице са Путиновим ликом не дају мира Стејт департменту

Мајице са Путиновим ликом не дају мира Стејт департменту

Међу онима који су купили „Путинову мајицу” био је и познати холивудски глумац Мики Рурк. Њему су потом телефонирали из Стејт департмента и сугерисали да јавно не показује симпатије према руском лидеру.

Независно од свега, Џен Псаки поседује розе шапку-ушанку коју је добила на поклон за време једног боравка у Русији.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *