Занимљивости

Кратковиди деда умјесто унуке одвео погрешно дијете код љекара

033236

Основна школа у британском граду Гилингаму је покренула истрагу око тога како је особље пустило погрешну шестогодишњу дјевојчицу да је код љекара одведе деда, који такође није примијетио да се не ради о његовој унуци.

Пензионер је покупио дјевојчицу, која се зове исто као његова унука и има исту боју косе, и са њом се одвезао аутобусом неколико станица до ординације љекара опште праксе, пише британски „Дејли мејл“.

Љекар такође није уочио да је деда довео погрешну дјевојчицу и преписао јој је течни парацетамол. Око сат времена касније је 74-годишњи деда, који је веома кратковид, вратио дјевојчицу у школу.

Грешка је откривена тек кад је дјевојчица дошла кући и родитељима рекла: „Овај лијек ми је дао љекар“. Родитељи су примијетили да на бочици са лијеком пише име другог дјетета.

Отац дјевојчице, који је желио да остане анониман, одвео је сљедећег дана кћерку код љекара, који је потврдио да је претходног дана прегледао дијете и преписао јој лијек.

Отац (36) наводи да је инцидент посљедица „неколико случајних погрешака“.

„Моја кћерка је прилично стидљива, ћутљива је и збунила се. На њу је извршен мали притисак па је она помислила да је најбоље да се сложи да је то њен деда.“

„Она је мислила да је то њен други деда, који више није жив. У кући имамо његове слике, па мислим да се докете збунило. Веома је чудно да деда није препознао да то није његова унука, али, колико сам чуо, он има лош вид. Хвала Богу да се ради о невиној грешки коју је починио збуњени стари господин“, истакао је отац дјевојчице.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *