Вијести, Занимљивости

Командант Копнених снага САД у Европи, генерал Хоџс, не зна где се налази Мариупољ

ТВРДИО ДА ЈЕ НА ЦРНОМ МОРУ, КАД ЈЕ СХВАТИО ДА ЈЕ НА АЗОВСКОМ – ПРИЗНАО ДА СЕ ОСЕЋАО „КАО ИДИОТ”

         КОМАНДАНТ Копнених снага САД у Европи – генерал-потпуковник Фредерик Бен Хоџс – признао је шкотском листу The Herald да се осећао „као идиот” када му је указано да је потпуно промашио положај Мариупоља на карти Украјине.

         Хоџс је прошле недеље изјавио да је Мариупољ лука на црном мору, упркос томе што се тај велики град (пола милиона становника) налази на обали Азовског мора.

         The Herald обратио пажњу својих читалаца на ту Хоџсову грешку, оценивши да и она показује колико је низак ниво знања и највиших официра НАТО о Украјини и „зони конфликта” унутар те државе.

         „Заиста сам се осетио као идиот. The Herald је то тако представио да ме и са професионалне тачке гледишта било срамота, чак ми се и мој тим подсмевао” – рекао је Хоџс.

         Покушао је да мало извади, тврдећи да је грешку направио зато што је био неопрезан.

         Хоџас је, иначе, објавио да ће америчка армија почети да обучава припаднике украјинске армије како да делују „у ситуацијама када Руси гуше систем везе”. А такође: како да се заштите „од руске и устаничке артиљерије”.

Фредерик Бен Хоџс

Фредерик Бен Хоџс

Амерички инструктори су стигли у Кијев 11. фебруара.

Хоџс се „прославио” и тврдњама да припадници руске армије учествују у борбама за Дебаљцево и да се 10 њених батаљона налази на граници са Украјином.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *