Занимљивости

ЈАР: Милијардер поклања пола богатсва

Африка школа

Африка школа

Први црни јужноафрички милијардер Патрис Мотсепе одлучио је да поклони дио свог богатства сиромашнима.Мотсепе ће тако бити први Африканац који се придружује неким од најбогатијих на свијету који велики дио свог богатства дају у хуманитарне сврхе.

Рударски магнат Мотсепе, чију имовину магазин „Форбс“ процјењује на 2,65 милијарди долара, жели да помогне милионима Јужноафриканаца који, како је казао, нису имали ту срећу да постану богати.

Он се придружио филантропској иницијативи „Гивинг плеџ“ коју је покренуо амерички милијардер Ворен Бафет заједно са Билом и Мелиндом Гејтс, а која окупља више од стотину милијардера, углавном Американаца који су одлучили да поклоне већи дио свог богатства у добротворне сврхе.

Мотсепе није прецизирао о коликој суми се ради, али је најавио да ће поклонити најмање половину имовине коју је стекла његова породица и да ће већи дио бити за побољшање школства и здравствене заштите у Јужној Африци. „Свјесни смо велике одговорности и дужности коју има породица Мотсепе према сиромашнима“, рекао је он, додавши да ће утицати и на друге богаташе да слиједе његов пример.

Коментариши чланак

Коментара