Вијести, Занимљивости

Е, овако се даје отказ

Београђанка Катарина Јовановић (26), културолог, дала је прекјуче отказ на врло оригиналан начин у фирми где је радила досадан канцеларијски посао.

Према идеји пријатеља Ивана Декића, огрнула се гола у мушему на којој је писало “Дајем отказ”и сликала се, а фотографију ставила у коверат и послала шефу, са којим је, иначе, добро сарађивала. И све то објавила на Фејсбуку.

Катарина Јовановић

Катарина Јовановић

– Посао ми је одузимао цео дан. Зато сам прекинула иако сам имала добру плату – објаснила је Катарина за “Блиц”.

Катарина има 26 година, а завршила је Факултет за културу и медије Универзитета Мегатренд, одсек Управљање у култури.
– Имам довољно година да ми је јасно како ово што сам урадила није исправно, али сам и довољно млада да то ипак урадим. Устајала бих у шест ујутро и враћала се кући у шест поподне. Радила сам и сваке друге суботе. Слободан викенд ми није био довољан да се одморим. Нисам имала времена за себе, за јогу коју вежбам, за дружење с породицом и пријатељима, за шетње које обожавам. И догодило се. Само је нешто кврцнуло, као кад остављате пушење, одлучите да престанете то да радите – прича Катарина.

Ни са ким није била у конфликту. Каже да је то њен лични бунт против капитализма, против начина рада који је погубан, поготово за жене. Шеф је, у међувремену, позвао да потпише отказ.

– Верујем у природу, верујем да човек може себи да обезбеди оно што му треба. Већ дуго сам веган, и жеља ми је да имам своју башту, да живим и храним се здраво – прича Катарина.

Дајући отказ она није угрозила своју егзистенцију. Каже да има где да спава, шта да једе, плаћене рачуне, подршку породице и пријатеља. С пријатељима планира да отвори Агенцију за давање отказа, ма шта то значило.

Извор: Блиц

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *