Занимљивости

Дјевојка из БиХ постала градоначелница у Америци

031341

Дјевојка из БиХ Анеса Кајтазовић, недавно је у америчкој држави Ајова побиједила републиканца Џона Руфа и тако постала градоначелник Вотерлуа из реда демократа.

Анеса је са породицом дошла у Сједињене Америчке Државе 1997. године, након што су их више од четири године премјештали по различитим избјегличким камповима у неколико области јужне Европе, пише сарајевска штампа.

По доласку на америчко тло започела је редовно школовање, завршила средњу школу „Западни Вотерлу“, а затим добила диплому специјалисте за јавну и пословну администрацију на Универзитету Сјеверне Ајове.

У трци за градоначелника 24-годишњакиња, која потиче из мјеста Шуматац код Велике Кладуше, побиједила је искусног политичара и бившег градоначелника Руфа са 59 одсто гласова, а локални листови су писали да се њен противник у трци за градску фотељу није могао супротставити „шармантној и амбициозној Босанки“.

С обзиром да у Вотерлуу живи велики број исељеника из БиХ, Анесина побједа се славила неколико дана. Анеса је претходно била члан и Представничког дома Ајове.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *