Вијести, Занимљивости

ДЕПАРДЈЕ: Поносим се што сам Рус

ВИБОРГ – Француски глумац с руским држављанством Жерар Депардје изјавио је да га не плаше санкције које су САД и ЕУ увеле Русији, јер су оне, како је рекао, повезане искључиво с политиком.

ДЕПАРДЈЕ: Поносим се што сам Рус, Америка и Европа нам ништа не могу!

– Спокојан сам, јер је то политика, изјавио је у Депардје у интервјуу за РИА Новости. Говорећи о томе како се осећа као грађанин Русије, Депардје је рекао да је његова душа руска и додао да му је веома добро у тој земљи.

– Када дођем у Русију, осећам се слободно, осећам се вољено. Поносан сам што сам грађанин Русије, рекао је Депардје.

Француски глумац је нагласио да је увек волео руску књижевност и руску музику, а посебно класике попут Пушкина, Достојевског и Толстоја. Додао је и да сада има могућност да сазна много више о Русији и Русима. Према његовој оцени, срећна околност за Русију је то што има председника какав је Владимир Путин.

– Никада нисам видео председника који толико поштује људе. И желим још једном да поновим да сам поносан што сам грађанин Русије, рекао је Депардје, међу чијим су пословним плановима у тој земљи отварање ресторана и продуцирање филмова.

Жерар Депардје

Жерар Депардје

Жерар Депардје добио је руски пасош почетком јануара 2013. године, али је задржао и француско држављанство. У фебруару је добио стално боравиште у главном граду Мордовије Саранску.

Извор: Правда

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *