Вијести, Занимљивости

BILD:Ни кодирани Blackberry Q10 неће спасити Меркелову од прислушкивања НСА

САРАДНИК СПЕЦИЈАЛНИХ СЛУЖБИ САД ОТКРИО: ДА ЗА ЊИХ НИЈЕ НИКАКАВ ПРОБЛЕМ НИ НОВИ МОБИЛНИ НЕМАЧКЕ КАНЦЕЛАРКЕ

         НИ НОВИ мобилни телефон Ангеле Меркел, мада има најновији систем заштите, не гарантује пуну и потребну поверљивост разговора немачке канцеларке – објавио је високотиражни Bild.

         Немачки лист је навео процену једног неименованог сарадника специјалних служби САД који му је открио: да за НСА  није никакав проблем да декодирају Blackberry Q10 који је добила Меркелова.

         Исти мерички експерт објаснио је да су системи дешифровања и декодирања које користи НСА – цео корак испред најбољих технологија заштите мобилних телефона.

         При том је био сасвим јасан: „Нама никакав проблем нису техничке измене у мобилним телефонима. Нама то ништа не смета да радимо свој посао”.

Ангела Меркел

Ангела Меркел

Насупрот овоме, компанија Secusmart, која продаје системе за кодирање мобилних телефона, тврди да је њен метод кодирања који се користи у мобилним Blackberry Q10 „у стању да штити од свих упада споља”.

Немачка се узбудила након што је Едвард Сноуден открио да је НСА прислушкивала и Меркелову и пресретала 500 милиона телефонских контаката њених сународника месечно.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *