Занимљивости

Белгијанка умјесто у Брисел стигла чак у Загреб

027447

Због поквареног уређаја за сателитско навођење – Џи-пи-еса (ГПС) и невјероватне непажње једна 67-огодишња Белгијанка која је из мјеста у унутрашњости Белгије аутомобилом кренула на седамдесетак километара удаљену железничку станицу у Брисел завршила је у Загребу, удаљеном преко 1.450 километара.

Хрватски медији пренели су вијест белгијског информативног портала 7сур7.бе који је констатовао да се жене обично лошије орјентишу, али да је несхватљиво да се може прећи велики дио Европе да би стигао на одредиште за које треба једва нешто више од сат времена вожње.

Жена коју портал назива Сабина није знала тачан пут од своје куће до Брисела, па је локацију укуцала у ГПС који ју је навео у лутање.

„Видјела сам путем да се измјењују путокази на разним језицима, али нисам се обазирала и само сам наставила да возим“, рекла је Белгијанка коју у путешествују није омела ни мања саобраћајна несрећа коју је скривила у Њемачкој и за коју ће морати да плати 300 евра.

Тада је закључила да би требало мало да се одмори и одспавала на једном одморишту, а њен син, забринут што му се не јавља на телефон, алармирао белгијску полицију.

Сабини је тек код Загреба постало јасно да нешто није уреду с ГПС-ом. „Кад сам прошла Загреб, схватила сам да морам окренути своја кола“, рекла је, а у међувремену ју је лоцирала и полиција захваљујући плаћању картицом на бензинским станицама и информисала њену фамилију да не мора да брине.

Сабина је на пут кренула прошле суботе ујутро, а кући се након скоро 3.000 километара вратила у понедјељак увече.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *