Вијести, Живот и Здравље

Женска срећа: наћи и сакрити…

Не би било среће да несрећа не помогне. Тако се може описати развод Наталије и Владимира Потањина. Бивша супруга милијардера не слаже се за висином компензације за разбијено женско срце и решила је да нађе где муж крије паре.

После краћег трагања активи су нађени, ма како то било чудно, на Кипру. Управо тамо је Наталија Потањина и решила да поднесе тужбу. Она је затражила да се заплени имовина њеног бившег мужа до краја спора. Одговара 14 компанија које су, како сматра Наталијин адвокат, регистроване ка Кипру. На том списку могу да се нађу и такви гиганти као што је Итеррос и Норилски Никл. Већину актива у вредности од око 15 милијарди долара Потањин, према мишљењу адвоката, поседује управо преко кипарских компанија. Ако Наталија докаже да је коначни власник њен бивши муж, постаће најбогатија и најзавиднија невеста у свету. Тачније има за шта да се бори.

Истина, Владимир Потањин, а он између осталог остаје актуалним супругом захваљујући старањима Наталијиних адвоката, каже да нема новац на Кипру, и да је све активе дао у добротворне сврхе. Али жена, мада једном ногом и бивша, не верује његовим речима: документа о предаји нико није видео. Најзанимљивије и најмање јасно у датој ситуацији остаје једно: неће ли акције бише супруге Потањина довести до пада акција Норилског Никла? Јер тада неће остати тако мнго да се дели. Између осталог, ко не ризикује, не добија. Чак ни да организује банкет поводом развода. Организацију сличних забава почели су да наручују код ивент-агенција све чешће. То је нови светски тренд — ако имаш много пара, или су познат, време је да се разведеш. И рекло би се све је као и увек — олигарси су такође људи. Брак се распада — људи се разилазе. Али такве супруге везују не само међусобне увреде, већ и милиони, па и милијарде долара. И ту ствар преузимају адвокати и истражитељи који могу да нађу све што је сакривено у најмрачнијем углу. А најважније је што је пут већ утабан. У последњих 5 година разводило се толико олигарха да је израђена јасна схема поделе имовине преко страних судова. Тим путем је недавно прошла и жена бившег власника Уралкалија Дмитрија Риболовљева. Она је ратовала за заједничку имовину још од 2008. године. Али вредело је. Бивша жена милијардера је издејствовала половину његовог богатства на суду у Женеви. Тако ће Јелена добити 3 милијарде 300 милиона евра и надимак милијардер приде.

Наталије и Владимира Потањина / Фото: РИА Новости

Наталије и Владимира Потањина / Фото: РИА Новости

С једне стране износити ђубре из куће и галамити о несрећној судбини преварене жене није етично. Шта ће рећи суседи? А са друге — бивше жене олигарха имају пуно право на компензацију за живот у златном кавезу. Док су њихови успешни мужеви седели у офисима или проводили дане на службеним путевима, њихове жене се нису досађивале. Оне су гајиле децу, бринуле се о кући. Никакав Шанел или Гучи не може да замени обичну породичну срећу. И ако је дошло до развода — то је по мишљењу многих жена сасвим логична компензација за годне заједничког живота. У сваком случају, после такве поделе бивши супруг ће мање потрошити на нове жене. То је женска освета која се исплати за новчаник.

Извор: Глас Русије

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *