Вијести, Мишљења, Технологија и Наука

Жељко Филиповић: СББ или SBB?

РАСКИД УГОВОРА СА СРПСКОМ КАБЛОВСКОМ МРЕЖОМ (SBB)

После више година коришћења ваших услуга уговор раскидам из тројаких разлога:
– политичких,
– финансијских,
– техничких.

Ваша фирма је основана страним новцем, а финансијер је за узврат имао циљ да вâс искористи за постизање ванпословних циљева – друштвених, културолошких, идеолошких, антицивилизацијских и антинационалних. Оснивање ваше фирме није ни имало за циљ остварење финансијског профита, него преобликовање Србије према инвеститоровим жељама. У време кад сте инсталирали ваш систем у нашим зградама били сте монополисти и једина могућност за избор од стране грађана. Данас више нисте једина понуда на тржишту, па сада можемо да бирамо. Од 10 технички могућих прикључака у мом улазу у зграду после мог раскида остала су само три корисника ваших услуга. Више нисте монополиста, и то је добро.

Када сте уводили инсталације у нашу зграду, то инсталирање сте нам наплатили по 3500 динара, уз месечне „трошкове одржавања“ од 150 (стопедесет) динара. После тога новим корисницима инсталирање је било бесплатно, а „трошкови одржавања“ су 1295 динара месечно. Корисници вашег налога електронске поште технички су онемогућени да поруке примају и шаљу на нашем народном писму ћирилици. Бројни грађани су вам се жалили због тога, а да их ви нисте удостојавали ни одговора. Ја сматрам да ви смишљено не допуштате грађанима који вас плаћају да имају могућност писања ћирилицом. Ви као „пословни људи“ нисте свесни да ако неко вâс плаћа, онда је он вама газда, а ви сте у његовој служби! А ви сте навикли да људе који вас плаћају третирате као овце за шишање. Кабловску ТВ сте почели са 80 канала задовољавајуће видљивости, а данас имате 60 канала од којих баш најгледаније канале – Национална географија, ID и друге – намерно емитујете у технички недоличном стању, не бисте ли људе навели да пређу на скупље пакете. Самовољно мењате избор и распоред канала, па корисници морају стално да врше „извиђање опсега“ да би нашли и меморисали неке поремећене канале на које су навикли. Ја сам месечна плаћања вршио увек до 6-тог у месецу за текући месец, а ви сте ми достављали извештаје у којима сте ми увек наводили да треба да платим и оно што сам већ платио и пре рока! У вашој кући „не зна десница шта ради левица“. Важно је само „дај паре“, па чак и за оне који су већ дали паре!

Избацили сте руски канал, чиста случајност – православни и ћирилични; избацили сте Атину, чиста случајност – православни и нелатинични канал; избацили сте Софију, чиста случајност – православни и ћирилични канал; избацили сте Скопље, чиста случајност – православни и ћирилични канал! То је превише „случајности“ да бисте прикрили да је у питању систем, метод, план! Инвеститор је рачунао на ванпословне циљеве! Каснијим одласком инвеститора нису отишли и његови циљеви! Ви сте настављачи „имена и дела“ вашег оснивача! Тиме што сте себи доделили име „Српска кабловска мрежа“ ви се уствари – лажно представљате!

Праву лешинарску природу ваше фирме одлично показује и овај пример. 4.3.2017. сам уплатио мартовску месечну рату од 1295 динара и одмах прешао на суседни шалтер да раскинем уговор. Мушкарац који ми је понудио на потпис уговор о раскиду цело време је држао у рукама моју потврду о уплати мартовске рате, а опет је у уговор о раскиду уписао да су „све доспеле обавезе према SBB-у измирене до 28.2.2017“! А у рукама држи признаницу коју је неколико минута раније на претходном шалтеру издала службеница са уписом датума плаћања 4.3.2017! Чекам вас да ме тужите „за мартовску рату“! Задовољан сам што више немам посла са вама. Свим провајдерима кабловске телевизије у Нишу ћу доставити примерак ове поруке вама, да виде – како не треба да раде!

Жељко Филиповић, пензионер из Ниша.

Радијус вектор (сада део СуперНове) и Јотел први у Србији нуде ћириличне рачуне! Све честитке. Надамо се да ће и остали кабловски оператери коначно схватити са Србин – Србину треба да понуди српски само на ћирилици!

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *