Вијести, Мишљења

Запад је пропао ако исламу буде парирао брадом Свете Кончите-великомученице

„ЗА ЛИБЕРАЛЕ СУ ДЕСЕТИНЕ И СТОТИНЕ ЉИЉАДА УБИЈЕНИХ – „ХУМАНИТАРНА ОПЕРАЦИЈА”, А 12 ЊИХОВИХ УБИЈЕНИХ – ТЕРОР”

  • Вера је у западним либералним друштвима нешто за залуђивање што се може толерисати док не смета другима. Као пчеларство или хомосексуализам
  • Међутим, у глобалном свету постоје и они за које то није „за залуђивање”. Они за које су Бог, пророци и светитељи нешто веће и важније него што су за либерале људи који су им блиски
  • Не знам да ли су западни либерали приметили да их нападају њихове креатуре, они које су они хушкали на друге: Бин Ладен којег су одгајили и тренирали за рат са Совјетским Савезом, исламски бојовници које су ослободили од Садама па нахушкали на Асада? А уопште се нећу изненадити ако следећи који ће их дизати у ваздух буду припадници украјинског Десног сектора
  • Ако на Западу желе да се носе да милионима својих муслимана и да се сачувају као цивилизација, као европске нације, онда морају да одустану од свог либерализма – док их није победила јача цивилизација. Та цивилизација нема моћне технологије, али је моћна духом и вером
  • Изгубиће либерали зато што су њихове вредности лажне, а и сами то подсвесно осећају. Схватају да то и нису вредности него збир утилитарних норми понашања у ситим државама у којима се бира између једнаких системских партија, између слободе за једнаке системске медије, слободе и уважавања за сваку врсту перверзије, само ако не смета комшијама

         Пише: Олег ОДИНЦОВСКИЈ

         ХТЕО сам да поводом масакра у Паризу напишем крајње просто: не постоје такве високе идеје ради којих би се смели убијати ненаоружани људи.

         А онда сам погледао карикатуре које је објављивао „Шарли Ебдо”, чију заштиту неки проглашавају за заштиту саме слободе речи.

         Али, ако је то слобода речи, онда ми је, поштено говорећи, страшно за саму Реч. Посебно сада у време Рождества Бога Речи.

         Французи живе у постхришћанском друштву. И зато са лакоћом поручују (муслиманима): „Цртајте и ви карикатуре Христа, зашто убијати!”. Они одлично схватају да њих саме напади на Христа неће ни дотаћи.

         Неће, зато што је вера у њиховом либералном друштву нешто за залуђивање што се може толерисати док не смета другима. Као пчеларство или хомосексуализам.

         Међутим, у глобалном свету постоје и они за које то није „за залуђивање”. Они за које су Бог, пророци и светитељи нешто веће и важније него што су за либерале људи који су им блиски.

         За либерале су десетине и стотине хиљада убијених – „хуманитарна операција”, а 12 њихових убијених – терор.

         Украјинске евровехабије живе су спалиле људе у Одеси – а да ли се то уклапа у западне вредности?

         Другим речима: да ли су сви убијени једнаки или постоје они који су једнакији? 

         Не знам да ли су западни либерали приметили да их нападају њихове креатуре, они које су они хушкали на друге: Бин Ладен којег су одгајили и тренирали за рат са Совјетским Савезом, исламски бојовници које су ослободили од Садама па нахушкали на Асада?

         Уопште се нећу изненадити ако следећи који ће вас дизати у ваздух буду припадници украјинског Десног сектора.

         Само, то уопште није главно. Могу да прихватим да је ваша главна вредност – право на свесно изругивање са туђим светињама. Схватам да сте ви вероватно спремни да за то своје право ратујете и да за њега положите животе – попут исламиста који су спремни да гину за Мухамеда.

         Испоставља ли се ово да сте у своје земље позвали милионе људи са суштински другим системом вредности које је тешко асимиловати, па се спремате да их својим карикатурама убеђујете да одустану од својих убеђења?

         Моћни митинзи одржани су у Немачкој против исламизације Европе. Ништа мање моћни нису били ни протести против ксенофобије. Ко је ту у праву? У праву су обе стране, а и нису у праву – обе стране.

         Јер, ако су прогласили либералне принципе, тада нека рачунају да ће их милиони позваних (у њихове  земље) муслимана на крају присилити – користећи њихове норме – да их поштују.

         Ако на Западу желе да се томе супротставе и да се сачувају као цивилизација, као европске нације, онда морају да одустану од свог либерализма – док их није победила јача цивилизација. Та цивилизација нема моћне технологије, али је моћна духом и вером. Дакле: мало заборављеним „стварима”, али зато веома – како се испоставља – убојитим.

         Желе ли западни либерали да им супротставе своје потрошачко друштво, прозоре Овертона, карикатуре и Кончиту Вурст? Нуде ли им то уместо породице, вере, нације и Отаџбине?

         Не желим да пророкујем и да их огорчим, али – они ће сигурно изгубити.

         Изгубиће зато што су њихове вредности лажне, а и сами то подсвесно осећају. Схватају да то и нису вредности него збир утилитарних норми понашања у ситим државама у којима се бира између једнаких системских партија, између слободе за једнаке системске медије, слободе и уважавања за сваку врсту перверзије, само ако не смета комшијама.

         Узалуд, господо нисте слушали Путина валдајско-сочинско. То се он вама обраћао а не нама.

         Пре неколико година је Меркелова – да не поверујете – буквално рекла: „Ми немамо превише ислама, ми имамо премало хришћанства”. Јасно, ово је њен данак присећању да се њена партија још увек зове „хришћанском”.

         У стварности, на Западу више нема никаквих хришћанских, конзервативних, социјалдемократских, републиканских и демократских партија. Све су оне – 50 нијанси једног истог сивог либерализма.

Запад је пропао ако исламу буде парирао брадом Свете Кончите-великомученице

Запад је пропао ако исламу буде парирао брадом Свете Кончите-великомученице

Сви стари спорови су на Западу завршени, зацарио је консензус поводом карикатура и браде Свете Кончите – великомученице.

Тиме је, наравно, могуће саблажњавати народе са ембрионално-романтичним представама о демократији, народе као што су грузијски или украјински.

Само, то не функционише против момака за које је побити у европској престоници целу редакцију познатог недељника исто што и – дланом о длан ударити!

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *