Вијести, Мишљења

Замислите да је у Канади изведен државни удар који је исфинансирала Русија…

ПОЗНАТИ БРИТАНСКИ КОЛУМНИСТА НИК КЛАРК УВЕРЕН ДА БИ ВОЈНА ИНТЕРВЕНЦИЈА САД УСЛЕДИЛА КРОЗ НЕКОЛИКО САТИ

  • Западни медији би је америчку интервенцију (у Канади или Мексику) оправдавали оправдавали, називајући акцију Вашингтона „одговором на руску агресију”

         „ПОКУШАЈТЕ да замислите…” – овако почиње сваки део чланска познатог британског колумнисте Нила Кларка који је објављен на сајту руске сателитске телевизије Russia Today.

         „Покушајте да замислите да је демократски изабрана влада Канаде била свргнута државним превратом који је финансирала Русија, а да још у том преврату важну улогу одиграју десни екстремисти и неонацисти. Па да још нова влада Канаде одмах укине закон који је гарантовао француском статус официјелног језика. Поврх тога, да тајкун-милијардер буде именован за градоначелника Отаве, а да нова још потпише споразум о асоцијацији са економским блоком којем је Русија на челу” – написао је Кларк.

         И одмах посаветовао својим читаоцима да замисле како би одреаговао свет да је Русија потрошила пет милијарди долара на смену режима у Канади, а да потом канадска енергетска фирма у свој савет директора укључи сина неког истакнутог руског политичара.

         „Покушајте такође да замислите да сиријска влада организује скуп „Пријатеља Велике Британије” и да на њега буду позване групе држава које подржавају насилно обарање владе Дејвида Камерона. Па да још сиријска влада и њени савезници дају милионе и милионе долара британским антивладиним „устаницима” који убијају британске грађане, бомбардују школе, болнице и универзитете. Исто тако: да министар спољних послова Сирије осуди одржавање општих избора у Великој Британији, да их назове „пародијом на демократију” и да изјави да Камерон мора поднети оставку пре одржавања избора” – посаветовао је Кларк у ширем тексту.

 

Украјина - полицијски кордон

Украјина – полицијски кордон

По његовом мишљењу, кад би Русија заиста потрошила пет милијарди долара на свргавање демократске власти у Канади или Мексику и довела на власт проруску хунту – у неколико наредних сати би дошло до широке војне интервенције САД. Западни медији би је оправдавали, називајући акцију Вашингтона „одговором на руску агресију”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *