Вијести, Култура

Владимир Бумбаширевић: Сенат БУ ће се изјаснити о докторату Синише Малог

ГРАДОНАЧЕЛНИК БЕОГРАДА СЕ ПРИДРУЖИО НЕБОЈШИ СТЕФАНОВИЋУ
И АЛЕКСАНДРУ ШАПИЋУ

  • Мали је 2013. године одбранио докторску тезу под називом „Креирање вредности кроз процес реструктурирања и приватизације – теоријске концепције и искуства Србије” на Факултету организационих наука (ФОН). Потом се појавило упозорење да је 33 одсто или више текста његовог докторског рада плагирано

        РЕКТОР Универзитета у Београду Владимир Бумбаширевић изјавио је данас да ће Сенат Универзитета на некој од наредних седница разматрати извештај Већа научних области правно-економских наука о докторату градоначелника Београда Синише Малог.

        Бумбаширевић је агенцији Бета рекао да је у Сенат стигао извештај чланова комисије која је оцењивала докторат Синише Малог.

       „На некој од наредних седница Сената извештај ће бити разматран”, рекао је Бумбаширевић.

        Мали је 2013. године одбранио докторску тезу под називом „Креирање вредности кроз процес реструктурирања и приватизације – теоријске концепције и искуства Србије” на Факултету организационих наука (ФОН).

        На сајту Пешчаника 9. јула 2014. објављен је текст у којем се наводи да је 33 одсто или више текста докторског рада Синише Малог одбрањеног на ФОН-у плагирано.

        У међувремену је, према писању Пешчаника, часопис „Organization and Management” због плагијата повукао чланак чији је коаутор Мали.

        То је један од два научна рада на основу којих је Мали стекао право да брани свој докторски рад.

        Веће ФОН-а је у октобру прошле године усвојило извештај тројице чланова комисије која је оцењивала докторат Синише Малог и потом га доставило Већу научних области правно-економских наука. Декан ФОН-а Милан Мартић тада је рекао агенцији Бета да ће Веће научних области „дати предлог Сенату“, али није хтео да наведе детаље извештаја.

        Европски парламент је у марту ове године у Резолуцији о напретку Србије у процесу евроинтеграција изразио забринутост што академске институције и представници власти Србије нису испитали наводе о плагијатима на универзитетима.

Ректор Универзитета у Београду Владимир Бумбаширевић

Ректор Универзитета у Београду Владимир Бумбаширевић

Афера докторских плагијата у Србији избила је у јуну прошле године након што су тројица научника из Србије који раде на британским универзитетима јавно оспорила веродостојност доктората актуелног министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, који је звање доктора наука стекао на Мегатренд универзитету.

У међувремену је оспорен и докторат председника општине Нови Београд Александра Шапића.

Бета

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *