Вијести

Украјинци заузели аеродром Краматорска и нападају Славјанск

КОРИСТИЛИ 15-АК ТЕНКОВА И ОКЛОПНИХ ТРАНСПОРТЕРА – БРАНИОЦИ ИМАЛИ ЧЕТИРИ УБИЈЕНА И ДВА РАЊЕНА

УКРАЈИНСКА „казнена експедиција“ – коју је против руских федералиста на истоку земље послала пучистичка власт у Кијеву – почела своју најављену „специјалну антитерористичку операцију“.

Практично истовременим нападом на аеродром града Краматорска и на прве линије федералиста који бране Славјанск.

Из правца аеродрома су се – у трајању од пола сата – чули пуцњава и експлозије.

Браниоци Краматорска су већ објавили да су „Кијевљани“ преузели контролу над аеродромом и да су његови браниоци имали четири погинула и двојицу рањених.

Један од „Народних добровољаца Донбаса“ који бране Краматорск рекао је агенцији РИА Новости:

„Украјинска армија је окружила аеродром који се налази између Краматорска и Славјанска. Почели су преговоре са добровољцима који су контролисали аеродром, али је неочекивано почела паљба. Међу добровољцима има рањених. Можда и убијених. Остали добровољци су затворили улазе у Краматорск и спремни су да одбију напад на град“.

Исти извор рекао је руској агенцији: „Довели су око 60 оклопних возила. Тачније, имају 15-ак тенкова, остало су оклопни транспортери. Хтели су да уђу на територију аеродрома, али им наши нису дозволили. Тада су почели да пуцају. Наши су одступили.“

Украјински медији су објавили да је над аеродромом Краматорска наводно кружио „непознати авион“.

Брат на брата?

Брат на брата?

Истовремено су „Кијевљани“ почели напад на Славјанск. Сергеј Циплаков, који командује одбраном тог града, саопштио је: „У град улазе оклопни транспортери. И много војске. Момци су спремни за одбрану“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *