Вијести, Фото и Видео

Украјинци изгубили и трећи авион за два дана

СТРЕЛКОВ ПРЕДВИЂА ДА ЋЕ СВЕ ЛИЧИТИ НА БИТКУ ЗА „ДОЊЕЦКИ АЕРОДРОМ” ВЕЛИКИХ РАЗМЕРА

  • Предала се прва велика група украјинских војника. Њих 55 . Сви су из батаљона „Кијевска Рус”,  а напустили су положаје око Дебаљцева и стигли у Харков. Јединице Доњецке и Луганске Републике су им отвориле пролаз. Међутим, украјинске власти су ухапсиле њиховог командира Јевгенија Ткачука. Под оптужбом да је одбио да извршава наређења

         ПВО Новоросије оборила је још један – трећи за два дана – украјински војни авион.

         Овога пута изнад града Попаснаја око којег се такође воде борбе.

         Снаге Доњецке Републике завршиле су потпуно чишћење града Угљегорска. Са овом операцијом се отворио нови правац напада на Дебаљцецо.

         Захваљујући контроли над Угљегорском (погледајте видео како је то изгледало) – прве линије армије ДНР сада су (са те стране) на неким местима од украјинских положаја удаљене само 100 метара.

         Продор код Угљегорска додатно је уздрмао украјинске линије.

         Предала се прва велика група украјинских војника. Њих 55. Сви су из батаљона „Кијевска Рус”,  а напустили су положаје око Дебаљцева и стигли у Харков.

         Јединице Доњецке и Луганске Републике су им отвориле пролаз. Међутим, украјинске власти су ухапсиле њиховог командира Јевгенија Ткачука. Под оптужбом да је одбио да извршава наређења.

Предала се прва велика група украјинских војника.

Предала се прва велика група украјинских војника.

Први министар одбране ДНР – легендарни Игор Стрелков – оценио је ноћас да ће се Украјинци у „дебаљцевском котлу” све више кувати. Нагласио је да ће се та битка током наредних недељу или две претворити у „борбу за доњецки аеродром, само много већих размера и са обрнутим предзнаком”.

Стрелков је још загонетно додао: „Кад би дунуо „северни ветар” – Укри би код Дебаљцева били брзо и потпуно разбијени. „Северца” још нема, али може дунути, па је паника међу опкољенима разумљива јер се оперета може брзо завршити”.

Полная зачистка Углегорска. Спецоперация ополчения. Эксклюзив. 18+

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *