Вијести, Култура

У Србији влада велики интерес за премијеру филма „Сунчаница“

Београд, 02. октобар /ИТАР-ТАСС Марија Фјодорова/. У Србији сви говоре о предстојећој премијери новог филма Никите Михалкова „Сунчаница“, изјавио је данас премијер Александар Вучић на сусрету са руским режисером.

У петак ће се у Сава центру одржати светска премијера његовог филма, који је снимљен на основу дела Ивана Буњина.

„Сви о томе причају. Чак и у круговима где то не очекујеш. Сви видимо једногласну подршку и огроман интерес за сутрашњу премијеру“, рекао је премијер.

„Ваш долазак у Београд је за нас велика част“, признао је премијер.

Он је скренуо пажњу на то да се на српским ТВ каналима приказује много филмова Михалкова, укључујући и његове старије филмове. „Истовремено ми се чини, рекао је Вучић, да људи у Србији јако мало знају о Вашој породици, њеној историји, о Вашем оцу, прадеди“.

Премијер је саопштио да „је прилично много прочитао и проучио“ о породици Михалкова. „И то је био још један разлог зашто сам желео да се сретнем с Вама“, рекао је он Михалкову.

Михалков је нешто пре тога, у интервјуу српској телевизији, објаснио зашто је изабрао управо Београд за место премијере свог филма.

„То је рођендан филма, а рођендан људи обележавају са пријатељима. Зато је у Београду, а не у Бриселу“, рекао је режисер.

Он је приликом данашњег сусрета са премијером истакао да се радује доласку у „земљу храбрих људи“, који чувају своју традицију и културу, у земљу која мисли на своју будућност и самостално, независно и упркос свим притисцима, доноси одлуке.

Свертска премијера новог филма Никите Михалкова „Сунчаница“ у Србији / Фото: РИА Новости

Свертска премијера новог филма Никите Михалкова „Сунчаница“ у Србији / Фото: РИА Новости

„То је још један разлог зашто сам изабрао Београд за место светско премијере“, рекао је Михалков.

Руска премијера филма ће се одржати 04. октобра на Криму, у Симферопољу, а 05. октобра ће Михалков представити филм и у Севастопољу. Московска премијера је планирана за 07. октобар, а сутрадан „Сунчаница“ креће у биоскопе.

Извор: Глас Русије

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *