Вијести, Регион

Тајни преговори представника три земље: Бугарске, Србије и Грчке!

Православни савез против Велике Албаније – Тајни преговори представника три земље: Бугарске, Србије и Грчке!

У Солуну су се недавно срели представници Влада Србије, Бугарске и Грчке. На неформалном састанку су разматрали заједнички наступ поводом изјава Едија Раме и албанских планова о стварању Велике Албаније. Договорена је размена информација о деловању Исламске Државе на простору где делују Албанци и око организованог криминала трговине људима и дрогом.
На овом хитном састанку су разматрани начини координиране активности три Владе око тог проблема.
Закључак је да да су те три земље угрожене пројектом Велике Албаније, те да би реализација пројекта Велике Албаније довела до рата у региону.


Договорен је координисан наступ у ЕУ, Вашингтону и Москви поводом тог проблема. Закључено је да се мора ићи са заједничким ставовима.
Поред тога разматрана је идеја да се направи заједнички лоби православних балканских народа у Бриселу, Лондону и Вашингтону, заједничка лобистичка активност, да се спречи уједињење Косова и Албаније и даље дестабилизовање региона стварањем Велике Албаније.

Очекује се даљи наставак сарадње и контаката три православна народа, те да би у случају даље Албанске експанзије у реализацији пројекта Велике Албаније то могло довести до формирања неке врсте савеза правосланих народа Балкана.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *