Вијести, Свијет

Жестоке борбе на доњецком аеродрому – Украјинци губе и последње упориште

ПОКУШАЛИ ДА ЗАУЗМУ СТАРИ ТЕРМИНАЛ, ДРЖАЛИ ГА ДВА САТА, АЛИ ПОТОМ ИЗГУБИЛИ И ПОЗИЦИЈЕ КОЈЕ СУ ДРЖАЛИ

         ДОЊЕЦКИ аеродром поново је главна ратна тачка целе Новоросије.

         Јаке украјинске снаге – потпомогнуте својима који још држе неке позиције на самој периферији аеродрома – успеле су биле да привремено заузму већи део старог аеродромског терминала. Међутим, у њему су се одржали свега два сата.

         Уследио је контраудар одреда „Спарта” којим командује целом Донбасу добро познати Моторола. Украјинци су били брзо избачени из терминала.

         Права битка се тек тада разгорела јер су Украјинци из суседног града Авдејевка и насеља Пески појачали артиљеријску паљбу по положајима снага ДНР на аеродрому, а истовремено су послали пешадију и оклопна возила да поврате изгубљене позиције. Пре свега стари терминал.

         Убрзо су Украјинци почели да туку и нови терминал, а армија ДНР гађа артиљеријом и вишецевним ракетним бацачима њихове ватрене тачке око Авдејевке и места Пески.

         Ратни извештач Генадиј Дубовој јавио је са аеродрома да су оба терминала под контролом снага ДНР. Такође: да међу убијеним са украјинске стране има и црнаца-плаћеника и да је у борбама Моторола лакше рањен.

Жестоке борбе на доњецком аеродрому – Украјинци губе и последње упориште

Жестоке борбе на доњецком аеродрому – Украјинци губе и последње упориште

Ако се ништа крупно не догоди, Украјинци ће дефинитивно изгубити и последње упориште које су држали на периферији аеродрома. При таквом стању ствари, армија ДНР има отворен пут према околним насељима које држе украјинске јединице.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *