Свијет

Земљотрес у Индонезији

Indonezija-zemljotres

Деветогодишња девојчица је погинула, а најмање седам особа је повређено када је земљотрес јачине шест степени по Рихтеру погодио острво Суматра у Индонезији. Стотине људи је напустило своје домове.

У земљотресу јачине шест степени по Рихтеру, који је рано јутрос погодио западну Индонезију, погинула је деветогодишња девојчица, најмање седам особа је рањено, а на стотине људи је напустило своје домове.

Индонежанска агенција за метеорологију и геофизику саопштила је да земљотрес није изазвао цунами, али да је потрес уништио неколико кућа и унео панику код становништва, пренео је АП.

Локалне власти су саопштиле да је у рушевинама једне куће пронађено тело деветогодишње девојчице.

Најмање седам особа је рањено, укључујући трогодишњу девојчицу, а у питању су углавном преломи и посекотине.

Потрес је уништио најмање 30 кућа и једну џамију, а на стотине људи је пронашло смештај у привременим склоништима док власти не буду завршиле истрагу око размере штете.

Становници западних делова земље, престрашени снажним потресом, неколико сати после престанка подрхтавања тла нису желели да се врате у своје куће.

Епицентар земљотреса био је југозападно од града Банда Аће, око шест километара испод површине земље, саопштио је амерички Геолошки институт.

Потрес, који је забележен нешто после пет часова ујутру пробудио је становнике градова и села широм западног обода острва Суматра, а након њега је уследио потрес јачине 4,7 степени по Рихтеру.

Индонезија лежи у архипелагу подложном снажној вулканској и сеизмичкој активности.

У снажном земљотресу 26. децембра 2004, који је изазвао цунами, 230.000 људи је погинуло, већином у западној провинцији Аће.

Коментариши чланак

Коментара