Вијести, Свијет

Запад је дволичан – Сирија се суочава са тероризмом

АСАД: Запад је дволичан поводом Сирије која се суочава са тероризмом без граница.

СИРИЈСКИ ЛИДЕР СЕ СРЕО СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ АКАДЕМИКА, ИСТРАЖИВАЧА И АКТИВИСТА ИЗ АУСТРАЛИЈЕ.

  • Моја земља се суочава са „такфири“ идеологијом (термин који користе сунитски екстремисти). То је тероризам без граница, међународни „бич“ која би могао да удари било где и било када, рекао је Башар Асад.

СИРИЈСКИ председник Башар Асад изјавио је да се западни лидери понашају дволично и делују у складу са својим себичним интересима, без разумевања реалности у Сирији.

Асад је указао да се његова земља суочава са тероризмом исламских екстремиста без граница.

„Земља се суочава са „такфири“ идеологијом (термин који користе сунитски екстремисти). То је тероризам без граница, међународни „бич“ која би могао да удари било где и било када“, рекао Асад у разговору са делегацијом из Аустралије, јавила је сиријска државна новинска агенција САНА.

Сиријски председник је изнео оптужбе против земаља Персијског залива, посебно Саудијске Арабије која је оштри противник Дамаска, за пружање подршке џихадистима „у завери да уништи Сирију“, али и против САД, Велике Британије и Француске међу западним земаљама које своју подршку дају „умереним опозиционим фракцијама“ са истом намером – свргавања Асадовог режима.

Mideast Syria

Делегација академика, истраживача и активиста из Аустралије дошла је у Сирију да изрази солидарност са Асадовим режимом, пошто се противе страној интервенцији у Сирији, преноси агенција АФП.

 

Извор: Факти

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *