Вијести, Свијет

ЗАХАРЧЕНКО: У Украјини је победила партија рата, морамо да се спремамо – шта да се ради…

ПОРОШЕНКО И ЈАЦЕЊУК – ПО НАЛОГУ АМЕРИКЕ – ПРАВЕ ЗАЈЕДНИЧКУ ПАРЛАМЕНТАРНУ ВЕЋИНУ И ЗАЈЕДНИЧКУ ВЛАДУ

  • Јацењук, Турчинов, Љашко, па и сам Порошенко – сви су они били за рат против Донбаса. За њима стоји Америка, а Америка је заинтересована за рат поред граница Русије. Зато ће се рат наставити – оценио је премијер ДНР Александар Захарченко

         АМЕРИКАНЦИ и даље ситуацију у Украјини држе чврсто под својом контролом.

         Двојица главних кијевских „Американаца” – Петар Порошенко и Арсениј Јацењук – потврдила су јавну тајну: да су добили из Вашингтона задатак да формирају постизборну коалицију. Што значи: заједничку већину у парламенту и заједничку владу.

         Јацењук је вечерас саопштио: „Само што сам био код председника Украјине. Договорили смо се да у најкраћем могућем року формирамо коалицију, нови парламент и нову владу која ће спровести реформе потребне земљи”.

         Јацењук је на челу владе кијевске хунте од фебруарског преврата, а вечерас је објавио да ће платформа нове владе бити „споразум о асоцијацији са ЕУ”.

         Не треба сумњати да ће Јацењук остати у фотељи премијера.

         У суштини – ако се изузму сумњиви резултати Јацењукове и партије градоначелника Лавова Андреја Садовија – Американци су обезбедили да власт у Украјини држе њихови људи. Зато је реакција у Доњецку и Луганску на украјинске изборе – очекивана, колико и они сами.

         Премијер Доњецке Републике Александар Захарченко оценио је: „На украјинским парламентарним изборима је победила партија рата. Јацењук, Турчинов, Љашко, па и сам Порошенко – сви су били за рат против Донбаса. За њима стоји Америка, а Америка је заинтересована за рат поред граница Русије. Зато ће се рат наставити. Шта да се ради, и ми се спремамо”.

 

премијер ДНР Александар Захарченко

премијер ДНР Александар Захарченко

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *