Вијести, Свијет

За Путинову велику прес-конференцију акредитовано 1.259 руских и страних новинара

ДОСАД ИХ ИМАО ДЕВЕТ И НА ЊИМА ПРЕКО 30 САТИ ОДГОВАРАО НА СВА АКТУЕЛНА ПИТАЊА

  • Своју прву велику конференцију за медије одржао је 2001. године, за њу је било акредитовано више од 500 новинара. Најдужа је била 2008. године, када је одговарао на питања четири сата и 40 минута
  • Сутра ће значајан део питања Путину бити посвећен Украјини, односима са Западом и утицају нафте која појефтињује на руску привреду

        ЗА годишњу велику конференцију за медије председника Русије Владимира Путина акредитовано је 1.259 новинара руских и страних листова, радио станица и телевизија.

        Ова сесија дружења с руским и страним новинарима биће за Путина јубиларна – десета.

        Своју прву велику конференцију за медије одржао је 2001. године, за њу је било акредитовано више од 500 новинара.

        Путин се од 2001. године среће с новинарима у том формату сваке године. Прекид је био направљен само у периоду када се налазио на функцији премијера – од маја 2008. године до маја 2012. године. Међутим, после избора за председника на шест година 2012. године он је обновио праксу одржавања великих прес-конференција.

        Дружење Путина с представницима руских и страних медија почеће 18. децембра у подне по московском времену. По правилу, оно ће трајати неколико сати. Најкраће је било – сат и 33 минута – приликом првог сусрета с новинарима 2001. године.

        Најдужа је била прес-конференција 2008. године, када је Путин одговарао на питања четири сата и 40 минута.

        Прошле године новинари су разговарали с руским председником нешто дуже од четири сата.

        Ако се сабере трајање свих претходних таквих догађаја, Путин је одговарао на питања представника медија више од 30 сати.

        Последњих година велики сусрети Путина и новинара одржавају се у децембру и на њима се фактички сумирају годишњи резултати. Председник Русије не ограничава штампу ни што се тиче тема питања, ни временски, али приоритет даје руским медијима, и то регионалним.

Владимир Путин

Владимир Путин

Очекује се да ће ове године значајан део питања за Путина бити посвећен Украјини, односима са Западом и утицају нафте која појефтињује на руску привреду.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *