Вијести, Свијет

WALL STREET JOURNAL: ЕУ неће санкције против руских компанија и бизнисмена

АМЕРИЧКИ ЛИСТ ТВРДИ ДА НИ ВАШИНГТОН НИ БРИСЕЛ НЕ СПРЕМАЈУ УДАР НА ЦЕЛЕ СЕКТОРЕ РУСКЕ ЕКОНОМИЈЕ

  • И New York Times објавио: да европске компаније траже од Брисела да одустане од санкција које би могле нанети штету њиховим интересима у Русији

ЗВАНИЧНИЦИ Европске уније противе се увођењу санкција против руских компанија и бизнисмена – објавио је утицајни амерички лист Wall Street Journal.

Исти лист тврди да између представника САД  и ЕУ – поводом санкција Американци траже против Русије – појавила „озбиљна неслагања”. Вашингтон инсистира на санкцијама не само против чланова руске владе и државног руководства, него и против „бизнисмена и компанија блиских власти”. А Европљани – наглашава WSJ – се противе кажњавању руководилаца фирми и инсистирају да све буде фокусирано само на официјелна лица.

Амерички лист је посебно нагласио: „Ни САД ни ЕУ се не спремају за санкције које би погодиле целе секторе руске економије, а управо то тражи украјинска влада”.

ЕУ-санкције или не?

ЕУ-санкције или не?

И New York Times  је објавио: да европске компаније траже од Брисела да одустане од санкција које би могле нанети штету њиховим интересима у Русији. При том је указао: да је размена између Русије и ЕУ достигла 370 милијарди долара, док је између Русије и САД око 26 милијарди $.

 

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *