Вијести, Свијет

„ВОСТОК”: Украјинци су у борбама за Славјанск имали више стотина убијених

УПРКОС ТОМЕ ШТО НЕПРЕКИДНО НАПАДАЈУ СА ПО ДВА-ТРИ ЈУРИШНА АВИОНА И ПО 6-7 ХЕЛИКОПТЕРА

         НОЋНЕ борбе воде се и око Славјанска, аеродрома Краматорска, Красног Лимана и код мањег места Кировск. Украјинци, међутим, још нигде не успевају да прођу.

         Додуше, ни снаге Доњецке републике још не успевају да заузму војни аеродром код Крамторска.

         Одбраном Славјанска командује Игор Стелков који је вечера изјавио: „Ситуација је за нас веома тешка иако смо Украјинцима данас уништили четири оклопна возила, један „хамер”, један тенк и један хеликоптер. Противник непрекидно напада са по два-три јуришна авиона и по 6-7 хеликоптера. Наши извиђачи јављају да се граду приближава дивизион украјинских вишецевних ракетних бацача „Ураган”. А Славјанск и овако већ туку са више од 50 самоходних и обичних хаубица и минобацача којима је број тешко и престпоставити.”

         Командант батаљона ДНР „Восток” Александар Ходаковскиј тврди да су Украјинци у досадашњим борбама за Славјанск имали више стотина мртвих.

Украјинци су у борбама за Славјанск имали више стотина убијених

Украјинци су у борбама за Славјанск имали више стотина убијених

„Украјина није ратовала још од 1945. и то су за њу огромни губици. Зато саветујем мајкама свих украјинских војника – наставља Ходаковскиј – да телефонирају синовима и провере да ли су још живи. Украјинци ће, иначе, добро запамтити 3. јуни и Славјанск јер су, поред десетина убијених, остали и без авиона Су-25 и хеликоптера Ми-24. Ми смо украјинској армији наметнули за најнеповољнији тип ратовања – у градским условима. Они за то нису спремни. Ако је неко заборавио: у Грозном се ратовало три године”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *