Вијести, Свијет

Вођа украјинских Јевреја – тајкун Коломојски – организовао масакр у Одеси?

ЛИДЕРУ РУСКОГ ЈУГОИСТОКА ОЛЕГУ ЦАРЈОВУ ЗАПРЕТИО:

  • Председник удружења „Добављачи царинске уније“ Олег Ногински – у пресретнутом разговору с неким Јаном Борисовичем – говорио о претњама Игора Коломојског Царјову и о потреби да се сви Јевреји од њега дистанцирају
  • Ногински је у том раговору изговорио и ово: „…имам осећај да је он (Коломојски) сишао с ума – искрено да ти кажем. Потпуно је потврђена информација да је оне момке у Одеси он ангажовао. Потпуно…“

ГУБЕРНАТОР Дњепропетровске области постављен од стране кијевске хунте, тајкун Игор Коломојски, рекао је у телефонском разговору вођи украјинског покрета „Југоисток“ Олегу Царјову да је за његову главу обећано милион долара.

Он је „посаветовао“ Царјову да напусти Украјину заједно са рођацима, „зато што ћемо вас вешати директно на тргу“.

Председник Европског јеврејског друштва Коломојски претио је Царјову у име дњепропетровске јеврејске заједнице.

Телефонски разговор догодио се 9. маја касно увече, а пресрели су га бивши припадници Службе безбедности Украјине,  који себе тренутно зову Уједињени сајбер устаници Доњецке, Луганске и Харковске области.

Олег Царјов је изјавио да се тај разговор заиста догодио и да је снимак аутентичан.

Исти извори су објавили и други телефонски разговор, до којег је дошло 10. маја, из кога проистиче да иза крвавих догађаја у Одеси 2. маја такође стоји Коломојски.

Председник удружења „Добављачи царинске уније“ Олег Ногински у разговору с неким Јаном Борисовичем говори о претњама Коломојског Царјову и о потреби да се сви Јевреји дистанцирају од Коломојског.

У разговору се помиње и догађај у Одеси.

Олег Ногински тврди да је бандите који су приредили крвави пир 2. маја ангажовао Коломојски.

Ево дела разговора:

„Не знам, имам осећај да је он (Коломојски) сишао с ума – искрено да ти кажем.

Притом је потпуно потврђена информација да је оне момке у Одеси он ангажовао. Потпуно. И то због тога да би поставио Палицу (садашњи губернатор Одеске области Игор Палица) за губернатора.

То су ми већ потврдили чак и у штабу Блока (партије) Јулије Тимошенко…

Код њих је ситуација измакла контроли. Задатак је био да се они (антимајдановци) испребијају, тако да их одвезу у болницу, и да се потпуно уништи камп… Такав је био договор.

Он (Коломојски) је дошао и рекао: „Шта се замајавате с том Одесом?“. Тамо је било и то „Куликовско поље“ (мали камп који се састојао од два шатора антимајдановаца) све време, нон стоп… „Дајте ми Одесу и биће исто као у Дњепроптетровску“. Ниједан миш неће да промоли главу. Они му одговарају: „Добро“.

Он (Коломојски) је и сада тамо. И бави се оним због чега је тамо, с једне стране, за последња три дана убијено 16 људи од оних који су ухапшени и остали живи после „Дома синдиката“ Двоје су убили испред куће. И тако даље“.

Игор Коломојски

Игор Коломојски

Према званичним подацима, у крвавом покољу који су 2. маја приредили националисти и најамници из батаљона „Дњепар“ погинуло је 48 људи, а више од 200 је задобило ране.

Очевици тврде да је број погинулих већи од 100.

Разговор Ногинског с Јаном Борисовичем о Коломојском

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *