Вијести, Свијет

Владимир Путин: Рехабилитовање нацизма и прекрајање историје гурају свет у нове сукобе

„ТО ЈЕ НЕПРИХВАТЉИВО, НЕМОРАЛНО И КРАЈЊЕ ОПАСНО“ – УПОЗОРИО ЈЕ РУСКИ ЛИДЕР

        ПОКУШАЈИ да се прекроји историја и рехабилитују нацисти апсолутно су неприхватљиви, неморални и крајње опасни, пошто гурају свет у нове сукобе, сматра председник Русије Владимир Путин.

        У телеграму учесницима конференције посвећене улози СССР и Кине у победи над фашизмом и јапанским милитаризмом, руски лидер је нагласио да 70. годишњица Победе у Великом отаџбинском рату и Другом светском рату има за РФ и Кину посебан значај, пошто су „народи наших земаља претрпели најстрашније губитке у борби против нацизма и милитаризма“.

        „За нас су апсолутно неприхватљиви цинични покушаји да се прекроји историја у складу са тренутним политичким интересима, да се рехабилитују нацисти и њихови саучесници. Такви потези су не само неморални, већ и крајње опасни – они гурају свет у нове сукобе, у окрутност и насиље“ – истакао је Путин.

Председник Русије Владимир Путин

Председник Русије Владимир Путин

„У Русији никада неће бити заборављени храброст и јунаштво кинеске браће по оружју која су дала животе за заједничку победу. Исти тако пажљиво у Кини чувају сећање на совјетске војнике и официре који су пали у борби са окупаторима на кинеској земљи“ – наводи се у Путиновом телеграму.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *