Вијести, Свијет

Владимир Путин: Ратна морнарица – понос Русије

Руски предсједник Владимир Путин рекао је данас, поводом Дана руске Ратне морнарице, да овај војни род гарантује одбрану земље и штити њене националне интересе, те нагласио да статус велике поморске силе представља и велику одговорност за Русију.

„Наша отаџбина се, захваљујући храбрости морнара и таленту бродоградитеља, смјелости познатих истраживача, пионира и поморских команданата, учврстила као велика поморска сила. За нас је тај статус велика одговорност пред историјом, пред нашим прецима који су донијели поморску славу Русији и наравно пред будућим генерацијама којима треба да предамо савремену и јаку ратну флоту“, навео је Путин.

Путин је на свечаности у граду Балтиск у Калињинграду истакао да се Ратна морнарица са правом сматра поносом Русије и да су сви који служе у флоти бескрајно одани служби и отаџбини.

„Осјећај патриотизма је за војне морнаре светиња. Он се преноси са кољена на кољено као највиша морална вриједност“, нагласио је шеф руске државе, пренио је „Спутњик“.

Он је рекао да је посљедњих година урађено много, да је флота ојачана новим војним и логистичким бродовима, зарањају нове стратешке подморнице, развија се поморска авијација и главне базе флоте.

Руски предсједник Владимир Путин (фото: © Спутник/ Михаил Климентјев)

Руски предсједник Владимир Путин (фото: © Спутник/ Михаил Климентјев)

Путин је данас положио вијенце на споменик цару Петру Великом /1672-1725/, који је оснивач руске Ратне морнарице. Владао је од 1682. године до смрти.

Извор: РТРС

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *