Свијет

Владимир Путин: Пилоту обореног авиона орден Хероjа Руске федерациjе

Пилоту који је погинуо након обарања руског бомбардера Су-24 на територији Сирије, постхумно ће бити додељен орден Хероја Руске федерације, саопштио је данас руски председник Владимир Путин.

НИЖЊИ ТАГИЛ – Пилоту који је погинуо након обарања руског бомбардера Су-24 на територији Сирије, постхумно ће бити додељен орден Хероја Руске федерације, саопштио је данас руски председник Владимир Путин.

„Команданту авиона постхумно ће бити додељена Звезда Хероја Руске федерације“, рекао је Путин, а пренео ТАС С.

Други пилот, навигатор летелице, који је спасен и налази се у руској ваздухопловној бази у Сирији, такође ће бити одликован, навео је Путин.

„Он, као и други учесници спасилачке операције, примиће државна одликовања. Министарство одбране је већ изашло са предлозима“, казао је руски председник.

Владимир Путин

Херој Руске федерације је највише почасно звање у Русији, установљено 1992. године, а додељује се за изузетне заслуге, личне или колективне подвиге у служби државе и друштва.

Златна звезда је симбол Хероја Руске федерације.

Турска је у уторак ујутро оборила руски војни авион на граници са Сиријом зато што је, како тврди турска војска, повредио ваздушни простор Турске иако је више пута упозорен, док руско министарство одбране истиче да руски авион није нарушио турски ваздушни простор.

Извор: Танјуг

Коментариши чланак

Коментара