Вијести, Свијет

Владимир Путин: Основна начела Повеље УН данас нарочито актуелна

РУСКИ ЛИДЕР ПРИМИО АКРЕДСИТИВНЕ ГРУПЕ СТРАНИХ АМБАСАДОРА

        ОСНОВНА начела садржана у Повељи УН, укључујући мирно решавање сукоба и немешање у унутрашње ствари, данас су посебно актуелна, изјавио је председник РФ Владимир Путин на свечаној церемонији уручивања акредитива од стране амбасадора страних држава.

        Он је напоменуо да ће у септембру ове године у Њујорку бити одржана јубиларна седница Генералне скупштине УН.

        „Међународна заједница ће обележити 70-годишњицу УН – истакао је руски председник. – Управо смо заједно са савезницима из антихитлеровске коалиције успели да створимо ту јединствену структуру и ударимо темеље послератном уређењу света“.

        „Основна начела међународне сарадње садржана у Повељи УН – једнакост суверених држава, немешање у унутрашње ствари, мирно решавање спорова – била су буквално постигнута напорима целог човечанства – нагласио је Путин. – Данас су та начела нарочито актуелна.

        „Руководећи се њима, Русија ће и у будућности свим снагама доприносити јачању стабилности и безбедности у међународним односима“ – истакао је он.

        „Ми ћемо развијати пријатељске односе са свим партнерима, и на Западу, и на Истоку“ – додао је руски председник.

Председник РФ Владимир Путин

Председник РФ Владимир Путин

Такође, по његовим речима, Москва намерава да настави да учествује у доношењу одлука које се тичу глобалних и регионалних проблема.

„Томе ће допринети самити Брикс и ШОС које планирамо да организујемо од 8. до 10. јула у Уфи“ – казао је руски председник.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *