Вијести, Свијет

Владимир Путин: Нека нико нема илузија да ће остварити војну надмоћ над Русијом

ПОДСЕТИО ДА ЈЕ СОВЈЕТСКА АРМИЈА СТАВИЛА ПОБЕДНИЧКУ ТАЧКУ НА ЦЕО ДРУГИ СВЕТСКИ РАТ

  • На свечаности поводом националног празника Дана заштитника Отаџбине, руски лидер подвукао: Нико никада неће успети да на Русију изврши било какав притисак. На такве авантуре увек ће уследити адекватан одговор
  • Како се год мењале околности, ми ћемо своје планове војне изградње сигурно реализовати. Нека у ово нико не сумња. У нашој земљи су се одувек – подвукао је руски лидер – високо ценили војни позив и брига о оружаним снагама. Наш народ се увек поносио својим неустрашивим ратницима

 

РУСИЈА ће увек пронаћи адекватан одговор на сваки покушај да се на њу изврши спољни притисак – рекао је Владимир Путин на свечаности поводом националног празника Дана заштитника Отаџбине.

Руски председник је том приликом подвукао: „Нека нико нема илузија да ће остварити војну надмоћ над Русијом и да ће успети да на њу изврши било какав притисак. На такве авантуре увек ће уследити адекватан одговор!“

– Наши официри и војници су већ доказали – наставио је Путин – да су спремни да делују одлучно и смело, да извршавају и најтеже и најнеочекиваније задатке. Да дејствују онако како и треба да делује прекаљена борбено спремна савремена армија која чува своје традиције и своју војничку част.

Овоме је додао: да се руска армија „стално усавршава и држи корак са најсавременијим захтевима“.

„Последњих година смо много тога урадили. Успешно реализујемо обиман програм наоружавања армије и ратне флоте. Усавршавамо систем ваздушно-космичке одбране и своје нуклеарне снаге. То је гаранција глобалног паритета”.

Руски главнокомандујући посебно је нагласио:

„Како се год мењале околности, ми ћемо своје планове војне изградње сигурно реализовати. Нека у ово нико не сумња. У нашој земљи су се одувек високо ценили војни позив и брига о оружаним снагама. Наш народ се увек поносио својим неустрашивим ратницима. Они непријатељу никад нису дали да покори Русију, штитили су је од инвазија и бранили су сваки педаљ родне земље не штедећи себе”.

Председник РФ Владимир Путин

Путин је подсетио и да се примиче прослава 70-годишњице Велике Победе над нацизмом:

„То је за нас свети празник. Управо наш народ и армија Совјетског Савеза дали су одлучујући допринос разбијању нацизма. Захваљујући храбрости наших војника и официра елитне јединице агресора су разбијене под Москвом и Стаљинградом, код Лењинграда и Будимпеште и у Берлину. Наши војници су ставили победничку тачку на цео Други светски рат”.

„То је наша Победа, то је наша историја коју ћемо бранити од лажи и заборава”.

Извор: Факти.рс

Вијести о…: Прослава руског националног празника Дана заштитника Отаџбине и у Нишу. Данас, 21. фебруара у 17 часова у великој хали Дома официра у Нишу биће одржан концерт посвећен Дану заштитника Отаџбине.

вести.уживо.срб/vijesti/region/koncert-u-cast-dana-zastitnika-otadzbine/

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *