Вијести, Свијет

Владимир Путин: Моћна армија са модерним наоружањем је гарант суверенитета Русије

СЛОЖИО СЕ СА ПРОЦЕНОМ ЛАВРОВА ДА ЋЕ ПАРИЗ И ВАШИНГТОН ЗАТАШКАТИ ШПИЈУНСКИ СКАНДАЛ

  •  Најбољим дипломцима војних академија приредио пријем у Кремљу и рекао им: „Наша армија је одбранила Отаџбину и дала одлучујући допринос уништењу нацизма и ослобађању Европе. Те велике победничке традиције морамо сачувати. Непобедива је армија која има војничку дисциплину, патриотизам и верност датој заклетви“

         ПРЕДСЕДНИК РФ Владимир Путин изјавио је да Русија види много ризика, између осталог, поред својих граница, па је зато моћна армија с модерним наоружањем гарант суверенитета и територијалне целовитости земље.

         На свечаном пријему у част дипломаца војних високошколских установа, Путин је нагласио да Русија види много ризика, између осталог, у непосредној близини руских граница.

         „Зато је моћна армија опремљена модерним наоружањем гарант суверенитета и територијалне целовитости Русије, гаранција мирног и спокојног живота милиона наших суграђана. Сигуран сам да ви то добро знате“ — рекао је шеф руске државе дипломцима.

         Он новопечене официре и руску јавност да ће власт доследно наставити да развија оружане снаге и завршити структурне реформе започете последњих година које ће повећати ефикасност система војне управе и брзину доношења одлука.

         Путин је истакао да се сада активно јачају стратешке нуклеарне снаге, јединице војно-космичке одбране, значајно је порастао борбени потенцијал практично свих видова и родова војске. При том, у складу с државним програмом модернизације наоружања, војни арсенали се попуњавају најновијим моделима оружја и војне технике, авијације, подморница и бродова. Повећане су испоруке оружја високе прецизности и борбених робота и беспилотних летелица представљених на форуму „Армија 2015“.

         Пријему у Кремљу присуствовали су дипломци војних академија са најбољим оценама, а Путин име је рекао и ово:

         „Наша армија је одбранила Отаџбину и дала одлучујући допринос уништењу нацизма и ослобађању Европе. Те велике победничке традиције морамо сачувати и дати прилику садашњој генерацији наших официра и војника да се развију. Непобедива је армија која има војничку дисциплину, патриотизам и верност датој заклетви“.

         По завршетку свечаности, на заседању националног Савета безбедности које је одмах потом почело, руски лидер је изјавио да се слаже са оценом свог министра иностраних послова, Сергеја Лаврова, да ће Американци и Французи учинити све што могу да „затрпају“ скандал који је букнуо након што се разоткрило да да су НСА и ЦИА прислушкивале три последња председника Пете Републике – Жака Ширака, Николу Саркозија и Франсоу Оланда.

         Лавров је, иначе, подвукао: „Мислим да пример Немачке – која је такође суочена са скандалом изазваним америчким прислушкивањем – даје одговор шта ће се догодити у Француској: обе стране ће се потрудити да се све што пре заборави“.

         Путин је на ово одреаговао речима: „Тако ће и бити“.

Владимир Путин: Моћна армија са модерним наоружањем је гарант суверенитета Русије

Владимир Путин: Моћна армија са модерним наоружањем је гарант суверенитета Русије

Шеф руске дипломатије је – да би још боље описао ситуацију – испричао члановима Савета: „Ништа ме не изненађује. Док смо ми као „нормандијска четворка“ заседали у Паризу – повремено су нам се истовремено укључивали, па искључивали сви микрофони“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *