Вијести, Свијет

Више од 90 одсто становника Крима поново би гласало за припајање Русији

САМО 5 ОДСТО БИ ВОЛЕЛО ДА ЈЕ ПОЛУОСТРВО ОСТАЛО АУТОНОМИЈА У САСТАВУ УКРАЈИНЕ

  • Чак 84 одсто анкетираних је задовољно ситуацијом на Криму после присаједињења

        ВИШЕ од 90 одсто становника Крима сматра да је присаједињење тог полуострва Русији било корак у правом смеру, показује истраживање јавног мњења.

         „Деведесет одсто анкетираних каже да би гласало за присаједињење поново уколико би нови референдум о статусу територије био одржан, у поређењу са пет одсто који би више волели да Крим има статус аутономне републике, која је део Украјине“, наводи се у истраживању које је спровео Сверуски центар за изучавање јавног мњења (ВЦИОМ).

        Истраживањем, које је спроведено од 9. до 18. фебруара, било је обухваћено 1.600 становника Крима, пренео је ТАСС.

        Око 84 одсто анкетираних задовољно је ситуацијом на Криму, где је 16. марта 2014. спроведен референдум за припајање Русији, док је незадовољство исказало 15 одсто.

        Од анкетираних, 66 одсто је приметило позитивне промене у свом животу у протеклих неколико месеци. Живот је постао гори за 7 одсто анкетираних, а 25 одсто није приметило значајније промене.

        Својим материјалним статусом задовољно је 62 одсто житеља Крима, 37 одсто је незадовољно, а 45 одсто је рекло да им се животни стандард побољшао током протекле године.

        Највећи проблем је инфлација, за 79 одсто анкетираних, док је њих 56 одсто навело незапосленост, а 47 одсто лоше путеве.

Више од 90 одсто становника Крима  поново би гласало за припајање Русији

Више од 90 одсто становника Крима поново би гласало за припајање Русији

Издавање нових докумената је још један од великих проблема за становнике Крима, а 41 одсто анкетираних га сматра једним од најургентнијих, навела је руска агенција.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *