Вијести, Свијет

Успеси Асадове армије на Каламуну, у Хомсу, Алепу и Гути

У ПЛАНИНАМА УЗ ГРАНИЦУ СА ЛИБАНОМ ЗАРОБЉЕНЕ ДЕСЕТИНЕ ПОБУЊЕНИКА

НОВИ војни успеси сиријских владиних снага.

У планинској области Каламун, око 60 километара северно од Дамаска, јединице верне шефу државе Башару Асаду ослободиле су градиће Алас-ел-Вард, Хош-ел-Араб и Телфиту. При том су заробиле десетине побуњеника, овладале њиховим складиштима муниције и експлозива, радионицама за поправку оружја и једном пољском болницом.

Остаци побуњеничких снага повукли су се према градовима Забадани и Блудан који се налазе на источним обронцима Либанских планина.

Данас су се, иначе, борбе водиле и у Источној Гути, где побуњеници губе позиције. Јер, линија фронта је сада у Млихи, предграђу Гуте, и њеном граду-сателиту Дума.

За западне и арапске спонзоре сиријске побуне још је непријатније што су Асадове снаге потпуно окружиле старинске квартове града Хомса (165 километара северно од Дамаска) у којим побуњеници још пружају отпор. Борбе се воде за четврти Карабис и Џурат-еш-Шијаха. У друга два побуњеници се већ предају владиним јединицама.

Сиријска регуларна армија напредује и у Алепу.

Избацила је побуњенике из кварта Рамос, а за дан-два ће и потпуно преузети контролу над путем кроз Ханасир и нормализовати снабдевање „северне престонице“.

Сиријски тенк

Сиријски тенк

Врх сиријске армије тврди да међу побуњеницима у Алепу 75 одсто чине – најамници.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *