Вијести, Свијет

Украјинска гарда ушла у Одесу са најмање десет оклопних возила

ЕВО КАКО СУ УКРАЈИНСКИ НАЦИОНАЛНИСТИ У ОДЕСИ ДРЖАЛИ У „ЗАРОБЉЕНИШТВУ” РУСКОГ ГЛУМЦА АЛЕКСЕЈА ПАЊИНА

         УКРАЈИНСКА национална гарда ушла је минуле ноћи у Одесу са најмање десет оклопних возила.

         Кијев је то назвао „антитерористичком профилактиком”. Чак није додао „за сваки случај”.

         У међувремену, разговрева се скандал који се, додуше, завршио хепиендом.

         Познати руски глумац Алексеј Пањин посетио је Одесу, али су га заробили локални украјински националисти који су затражили да се јавно „извини за све своје антиукрајинске изјаве”.

         Уследила је интервенција Москве, па је Пањин био ослобођен, а по повратку у Москву је признао: „ Било је страшно”.

         Да је Пањин заробљен – први је објавио вођа одеских националиста Марк Гордиенко који руководи и Саветом за јавну безбедност.

         Своју верзију „догађаја” изложио је овако: „Нашли смо га у ресторану „Риба” и натерали да се извини за своје досадашње изјаве. Поразговарали смо са њим и он је своју кривицу признао. Више пута се пред камером извинио и Одеси и Украјини. Ми ћемо то објавити”.

         Потом се поново „обратио јавности”, речима: „Сви који су жељни Пањинове крви и да он буде разапет – могу то лично учинити. Он је још у Одеси. Предали смо га полицији и Служби безбедности Украјине. Он је због тога био неизмерно срећан. Пањин је, иначе, дубоко несрећан човек”.

         Гордиенко је искористио прилику и да запрети још двојици руских глумаца – Михаилу Пореченкову и Ивану Охлобистину – да са „никаквог дијалога неће бити”.

Украјинска гарда ушла у Одесу са најмање десет оклопних возила

Украјинска гарда ушла у Одесу са најмање десет оклопних возила

Пањин је у Москви рекао и ово: „Данас је помало смешно, а јуче је било страшно. Јуче сам размишљао само о својпој жени и кћерци. Морао сам да се извињавам. Можда су они у нечему и у праву. Смишљао сам како да се извучем из те ситуације, а да се не упрљам, а и да не личим на кретена. Јер, било ми је јасно… ако не кажем оно што су тражили… Било је страшно”.

Пањин је после присаједињења Крима Русио боравио на полуострву и том приликом поручио украјинску председнику Петру Порошенку: „Не опуштајте се, доћи ћемо и до Одесе”.

Извор: Факти.рс

Експлозија у центру за помоћ снагама безбедности у Одеси

У Одеси, у координационом центру за помоћ учесницима „специјалне операције“ на истоку Украјине, дошло је до јаке експлозије, саопштавају локални медији.

На згради преко пута поломљена су стакла, док су на паркингу аутомобилима изваљена врата. Очевици кажу да се осећа јак мирис барута.

Према прелиминарним подацима, у инциденту нико није повређен.

Одеска полиција квалификовала је експлозију као терористички напад, саопштава прес-служба МУП Одесе.

Извор: Глас Русије

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *