Вијести, Свијет

Украјинци за хапшење Олега Царјова обећали 500.000 долара

ПРЕТХОДНО ГА ВРХОВНА РАДА, КОЈА ЈЕ ПОД КОНТРОЛОМ ПУЧИСТА, ЛИШИЛА ПОСЛАНИЧКОГ ИМУНИТЕТА

  • „Не плашим се. Тренутно сам у Москви где отварамо канцеларију Народног фронта, затим се враћам у Луганску и Доњецку републику. Надам се да ћемо ускоро ослободити и мој Дњепропетровск и целу Украјину од нациста“ – изјавио је Царјов

         Вођа друштвеног покрета „Југоисток“ Олег Царјов има намеру да се врати у Украјину без обзира што је за његово хватање расписана награда, а пре тога га Врховна Рада лишила посланичког имунитета да би могао да буде ухапшен.

        „То је зато што се плаше. Они се плаше истине и онога што се дешава на истоку земље. Зато се тако понашају“ – изјавио је Царјов за агнцију РИА Новости.

        „Штаб за националну одбрану Дњепропеттровске области расписао је награду од 500 хиљада долара ономе ко народног посланика Олега Царјова приведе правди“, саопштио је заменик шефа Дњепропетровске обласне државне администрације Борис Филатов на својој Facebook страници.

        Незванично, тих 500.000 долара је обезбедио тајкун Игор Коломојски који је одиграо једну од кључних закулисних улога у државном преврату у Украјини, а један је од јеврејских лидера Европе.

        Државно тужилаштво Украјине прошле недеље је од Врховне Раде затражило да Царјов биде лишен посланичког имунитета како би могао да буде кривично гоњен. Царјов оштро критикује дејства Кијева у гушењу протеста и руског покрета на југоистоку земље.

        Царјов се тренутно налази у Москви, али у најскорије време планира да се врати у Украјину.

Вођа друштвеног покрета „Југоисток“ Олег Царјов

Вођа друштвеног покрета „Југоисток“ Олег Царјов

„Не плашим се. Тренутно сам у Москви где отварамо канцеларију Народног фронта, затим се враћам у Луганску и Доњецку републику. Надам се да ћемо ускоро ослободити и мој Дњепропетровск и целу Украјину од нациста“ – уверава Царјов.

„Није први пут да су за моју главу расписали награду. Ако се све сабере испада добра свота. А имајући у виду да су ми одузели сав бизнис, онда је то сасвим импозантна цифра“ – истакао је Царјов.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *