Вијести, Свијет

Украјинци у Новосветловки стрељали мештане који су одбили да копају ровове

ГРАД ИМА ВЕЛИКИ ЗНАЧАЈ ЗБОГ КОНТРОЛЕ ПУТА КОЈИ ВОДИ ИЗ РУСИЈЕ У ЛУГАНСК

         УКРАЈИНСКИ казнени одреди демонстрирају окрутност која је била својствена фашистима током Великог отаџбинског рата, изјавио је портпарол Луганске народне републике Владимир Иногородскиј у интервјуу руској телевизији LifeNews.

         Он је истакао да су у селу Новосветловка код Луганска људе стрељали када су одбили да раде за окупаторе – да копају ровове и подижу утврђења око цркве.

         „Још једном видимо очигледан фашизам… По речима цивила који су успели да побегну, украјинска армија и страни плаћеници скупљали су људе, и током претходног дана и ноћи терали их да подижу утврђења око цркве. Оне који су одбијали да раде јавно су стрељали” – рекао је Иногородскиј за LifeNews.

         Како је саопштио командир једне извиђачке јединице устаника ЛНР, затим су украјински војници сатерали људе у цркву и минирали је. Због могућности погибије људи, устаници не могу да уђу у село да их ослободе.

         „Тако су радили само фашисти током Великог отаџбинског рата. С људске тачке гледишта, то понашање се не може објаснити” – истакао је портпарол ЛНР.

         По његовим речима, плаћеници из Пољске  Литваније немају части – они ратују у униформама руских оружаних снага. Новосветловка има велики значај због контроле пута који води из Русије у Луганск. Борбе за град трају већ неколико дана.

Украјинци у Новосветловки стрељали мештане који су одбили да копају ровове

Украјинци у Новосветловки стрељали мештане који су одбили да копају ровове

Новосветловку су, како су саопштили представници устаника, заузеле јединице Националне гарде Украјине које броје око 400 људи. У помоћ Националној гарди покушавају да притекну борци батаљона „Дњепар”, саопштили су они.

По речима мештана, међу украјинским војницима који бране Новосветловку има људи чија је кожа црна.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *