Вијести, Свијет

Украјинци нападају простор између Доњецка и аеродрома – први пут користе артиљерију НАТО

ТУКУ И ПЕРИФЕРНЕ ДЕЛОВЕ ДОЊЕЦКА И ПУТИЛОВСКИ МОСТ, СТАКЛА ИЗЛЕЋУ И У ЦЕНТРУ

  • Министарство одбране ДНР: „Из околине Авдејевке Укрјинци користе и артиљерију калибра 155 мм коју користи НАТО. Њоме туку наше положаје око доњецког аеродрома. Такве артиљеријске система нема ни једна бивша совјетска република”

         УКРАЈИНЦИ су опет сачекали ноћ да нападну.

         Нешто после 21:30 по локалном времену истовремено су ударили на Кијевску општину Доњецка и позиције републичке гарде (армије) Доњецке Републике око насеља Јасиновата, Пески и Спартак.

         Користе, уз остало, и артиљерију калибра 152 мм. Од канонада се тресу и испадају стакла и „поскакује намештај” и у становима у самом центру главног града ДНР.

         Градоначелник Доњецка, Иван Приходко, изјавио је пред поноћ да туку и доњески аеродром и да се око насеља Пески и Спартак води „жестока борба”. Потврдио је да Украјинци користе и вишецевне ракетне бацаче и тешку артиљерију коју су- према споразуму Минск-2 – морали удаљити од линије раздвајања бар 20 километара.

         Нешто иза поноћи, доњецки електронски медији су јавили и да украјинска армија тенковима гађа Путиловски мост и позиције армије ДНР око њега. Посебно фабрику „Точмаш”.

         У четири дела Доњецка многи његови становници су у подрумима и склоништима. У три улице гори неколико стамбених зграда.

         Борбе су почеле и око рудника (шахте) Трудовскаја.

         Гранате су пале и на школу број 58 и на Јасиновску коксару. Пројектили углавном долећу са позиција украјинске армије око старог дела Авдејевке.

         Одсјај пожара се на ноћном небу види и са десетак киломатара.

         Моћне детонације се чују свака 2-3 секунда.

Украјинци нападају простор између Доњецка и аеродрома – први пут користе артиљерију НАТО

Украјинци нападају простор између Доњецка и аеродрома – први пут користе артиљерију НАТО

Извор из Министарства одбране ДНР саопштио је: „Из околине Авдејевке Укрјинци користе и артиљерију калибра 155 мм коју користи НАТО. Њоме туку наше положаје око доњецког аеродрома. Такве артиљеријске система нема ни једна бивша совјетска република”.

Појавиле су се и информације да су из Харкова стигле у Донбас две железничке композиције са украјинским тенковима и оклопним транспортерима. Такође: да Кијев мобилише своје снаге у Славјанску и Артјомовску…

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *