Вијести, Свијет

Украјинци источно од Шахтјорска имали „колосалне губитке“

КИЈЕВ ОБЈАВИО ДА СУ ЊЕГОВЕ СНАГЕ ПРЕУЗЕЛЕ КОНТРОЛУ НАД САУР-МОГИЛОМ, АЛИ ИЗ ДНР ТО ДЕМАНТУЈУ

        НАЧЕЛНИК Генералштаба украјинске армије Виктор Муженко објавио је да су његове јединице – после вишенедељних бомбардовања и ракетирања из ваздуха и неколико неуспелих покушаја – успеле да заузму стратешки важно узвишење Саур-Могила које се налази на граници између Луганске и Доњецке Републике.

        Међутим, електронски медији блиски војном врху ДНР објављују да Саур-Могила за коју је вођена „страшна битка“ није у украјинским рукама. Чак наглашавају:

         „У Торез је стигло наше појачање. У Сњежном све држимо под контролом, па је украјинска претња Саур-Могили неутралисана“.

        Шеф инфо-центра Југоисточног фронта ДНР Константин Книрик такође је одбацио тврдње Кијева да Саур-Могила пала:

         „Украјинци нису успели да заузму то стратешки важно узвишење. Борбе се воде и за околна села Мариновка и Дмитровка. Нема предаје Саур-Могиле!“

         Кијевска хунта истовремено је саопштила да од данас делимично контролише и место пада малезијског Боинга 777.

        Армија ДНР признала је да је «привремено напустила» село Расипноје које се налази у зони на коју су пали делови уништеног авиона. Ово село се налази између Шахтјорска и града Торез око које се такође воде борбе.

        Ситуација је недовољно јасна јер се и Саур-Могила и Расипноје налазе источно од града Шахтјорска за који се још воде борбе, а војни врх Доњецке Републике је управо објавио да су Украјинци ноћас и данас источно од Шахтјорска имали „колосалне губитке“.

Украјинци источно од Шахтјорска имали „колосалне губитке“

Украјинци источно од Шахтјорска имали „колосалне губитке“

Начелник штаба армије ДНР, Игор Иванов, изјавио је: „Борбе око села Расипноје још трају и део су ширих сукоба око Тореза. Губици украјинске националне граде заиста су колосални. Чак се не усуђујем ни да израчунам колики су“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *